Ingrediente
- 2 oua
- 35 g faina
- 70 g foietaj
- 5 g nuca
- 10 g ciocolata
- 2 boabe de piper
- 5 g struguri
- 10 g pepene
- 10 g portocala
- 35 g zahar
Mod de preparare
La proba pe echipe, trupa lui Giovanni Piselli a optat sa impresioneze juriul cu o trilogie pe post de desert: biscuit, placinta, cosulet cu fructe.
Pentru biscuit:
Se amesteca oua si zahar si se mixeaza,se adauga pe parcurs si faina.
Se intinde, intr-o tava, o foaie subtire si se pune la copt, la o temperatura de 180 grade, circa 3 minute.
Pentru cosuletul de fructe:
Se ruleaza foietajul si se pune la copt, la o temperatura de 200 grade pentru 10 minute.
Pentru placinta:
Se intind 2 bucati de foietaj. Se adauga o crema din galbenus de ou, faina, lapte, zahar si vanilie. Compozitia se pune la cuptor, la o temperatura de 200 grade, pentru 12 minute.
Pofta buna!
Reteta echipei lui Giovanni Piselli: Rissotto cu gorgonzola si cub de vita pane cu fructe uscate, bacon crispy si sifona... Desertul echipei lui Ionut Lupu: Mille feuille cu crema de patisserie si sos de ciocolata cu ghimbir...