- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Ingrediente
- File de crap 1buc(cam 150 g)
- Rosii chery cam 100 g
- Malai
- Ulei masline
- Fasole verde
- Fasole galbena
- Sparanghel verde
- Ceapa verde(chives)
- Busuioc o frunza
- Ceapa toccata (jumate de ceapa)
- Zahar
Mod de preparare
Dan Bogatu a gatit inspirat de "Mica Sirena", a lui Disney, un "file de crap cu rosii cherry si polenta" pentru jurati. Sa vedem reteta sa:
Pentru inceput, se baga file-ul de crap la cuptor, intr-o tava cu hartie cu pergament stropit cu ule de masline. Se caleste ceapa in ulei de masline, se adauga 2 lingurite de zahar, sa se caramelizeze si sa dea un gust dulceag.
Apoi, se adauga rosiile chery si se lasa sa se inmoaie unele find zdrobite sa isi lase suc. Se prepara o portie de polenta (mamaliga) in care se adauga ulei de masline si ceapa verede (chives). Cand este gata, se pune in forma rotunda.Se blacheaza fasolea apoi se soteaza in ulei de masline,sare,piper,se lasa andante!
Se serveste astfel: se monteaza polenta scoasa din cerc, fileul de crap, fasolea si rosiile cherry, cu sosul lasat de ele.
Asta e tot, reteta este gata.
Pofta buna!
Echipa lui Dan Bogatu: File de nisetru, pe pat de risotto cu sampanie si ratatouille inobilat cu sos de butterlemon si s... Reteta lui Dragos Bercea: Mille feuille de peste cu cascaval, spanac si balmos...