Ingrediente
- 180 g antricot de vita
- 1-2 ardei gras
- 1-2 dovlecei
- 1-2 vinete
- 100 g parmezan
- 2 galbenusuri de ou
- sare
- piper
Mod de preparare
Giovanni Piselli a surprins placut juratii Top Chef, in prima editie a emisiunii de luni. Reteta sa, medalion din antricot de vita pe caponata din vegetale si sos zabaglione de parmezan, a fost considerata una dintre cele mai bune trei farfurii. Iata, mai jos, reteta:
Pentru caponata (amestec de legume):
Legumele se taie cubulete si se prajesc in ulei de masline si un cubulet de unt. Se condimenteaza dupa gust.
Pentru zabaglione (crema):
Cele 2 galbenusuri de ou se pun la bainmarine* si se amesteca bine. Apoi, se adauga 50 g de grasime de parmezan, pana se formeaza un sos.
Carnea se brezeaza* pe ambele parti (sange-mediu). Se aseaza pe farfurie carnea,caponata de legume si zabaglione de parmezan.
Pofta buna!
Dictionar:
* Baie marina (fl’. Bain-Marie) - a) Lichid cald in care se pune un recipient continand ceea ce vrem sa incalzim. b) Vas cu apa clocotita in care se pune un recipient continind mancare care nu se poate fierbe sau incalzi direct pe foc.