Ingrediente
- Pentru 1 porţie
- 90 g carne de vită
- 60 g homar
- 20 g stridii
- 25 g ciuperci morilles
- 100 g sparanghel alb
- 15 g mix ciupercuţe de pădure sau ciupercuţe asiatice
- 1 cartof
- 100 g sos béarnaise
- 2 foi de plăcintă cu diametrul de 3 cm
- 2 feliuţe ciuperci champignon
- 15 g tarhon
- 1 frunzuliţă mărar
Mod de preparare
Foi de plăcintă cu ciuperci:
Una dintre foile de plăcintă cu diametrul de 3 cm se unge cu unt topit, peste ea se aşează feliuţele de ciuperci champignon, după care se adaugă cealaltă foaie de plăcintă, ca într-un sandwich.
Se băgă la cuptor timp de 10 minute, la o temperatură de 160 grade.
Cilindru de cartof:
Se curăță cartoful, să taie fin la feliator.
Se constituie un cilindru pe un cerc metalic şi se prăjeşte în friteuză.
Homarul se fierbe 5 minute, se decortichează şi se încălzeşte la minut în cuptor.
Sparanghelul se blanchează şi se trage la tigaie în unt la minut.
Ciupercile morilles se trag la tigaie cu puţină ceapă echalote, vin alb şi unt.
Vita se pegătește la o temperatură scăzută, de 65 de grade Celsius, timp de 40 minute.
După această perioadă, se trage la tigaie.
Stridiile se decortichează, iar pulpa se taie în bucăţi mai mari.
Mixul de ciupercuţe se trag la tigaie în unt.
Sosul béarnaise se pune în sifon pentru a deveni aerisit, tip sos mousseline.
Tarhonul şi mărarul se adaugă la montaj.
Învață să prepari rețeta pe Antenaplay.ro!
Duet de ciocolată albă cu nucă de cocos şi cartof dulce... Millefeuille, nugatină şi ciocolată albă cu banană...