Antena Căutare

Geniile artei culinare: Luke Thomas, cel mai tanar Head Chef din Marea Britanie si Flynn McGarry, americanul de 13 ani care a gatit la Casa Alba

Luke Thomas nu este major de mult timp, iar Flynn McGarry nu a terminat inca scoala generala. Dar asta nu are nimic de-a face cu experienta si talentul lor in bucatarie. Cei doi sunt considerati “wunderkinder” in lumea culinara

Geniile artei culinare: Luke Thomas, cel mai tanar Head Chef din Marea Britanie si Flynn McGarry, americanul de 13 ani care a gatit la Casa Alba
Flynn McGarry si Luke Thomas

A gatit pentru capete incoronate, are propriul restaurant si s-a perfectionat la restaurantul din Burj Al Arab, Dubai

Curry, scoici, cateva midii crocante si mango pentru un gust deosebit. Asa suna felul de mancare perfectionat de Luke Thomas, 18 ani, cel mai tanar bucatar sef din Marea Britanie. Antrenat la restaurante de cinci stele precum Alinea (Chicago) si Burj Al Arab (Dubai), Thomas a preluat sarcinile bucatarului “decorat” cu doua stele Michelin John Burton – Race la Sanctum On The Green, Berkshire, Anglia.

Pare un succes de neinteles, avand in vedere varsta sa frageda. Dar pentru a ajunge aici, Luke a muncit din greu: “Am inceput sa gatesc la 4 ani – niciodata nu mi-au placut masinile si jucariile, ci cratitele si tigaile. Cand am inceput gimnaziul am realizat ca nu asta imi doresc in viata. Vreau sa fiu in bucatarie”. Zis si facut! In prezent, o zi obisnuita din viata lui Thomas incepe de la ora 6.00 si se incheie la 22.30, timp pe care si-l petrece numai in preajma bucatariei.

Conducatorul hotelului Sanctum nu regreta nicio clipa decizia de a lasa in mainile baiatului viitorul restaurantului sau: “Ma uit la un copil dar mi se pare ca vorbesc cu un om de 30 de ani. Am avut pe mana mai mult de 20 de restaurante si am muncit cu Marco, Gordon Ramsay si Joel Atunes – este la fel de bun ca oricare dintre ei”.

Cum a ajuns Luke Thomas aici? A studiat un an la colegiul de catering de la Yale, apoi si-a facut ucenicia la restaurantul hotelului Burj Al Arab din Dubai. La 15 ani, a inceput sa lucreze la un restaurant de cinci stele detinut de Ducele de Westminster. Acolo a avut oportunitatea sa pregateasca mese pentru capete incoronate. Mai mult, s-a antrenat cu unii dintre cei mai buni bucatari din lume: Heston Blumenthal, Gary Rhodes si Thomas Keller. Ultima sa zi libera a fost in… februarie 2012, inainte sa se deschida Luke’s Dining Room.

Modelul sau in viata este… Jamie Oliver. “Sunt un mare fan [al lui Jamie]. El implineste dorintele oamenilor, gateste mancaruri pe care oricine le poate face acasa, restaurantele sale sunt accesibile. Vreau sa creez un imperiu precum el, de succes, fara sa fie ceva foarte pretentios. Un mix de pub si restaurant”, a marturisit acesta pentru revista Hello!.

In urma lui vine… Flynn McGarry, americanul de 13 ani invitat la Casa Alba

Eureka, locul unde un american de 13 ani este bucatar – sef si unul dintre cele mai apreciate restaurante din L.A. Ce poti servi aici? Un preparat din mazare proaspata si uscata, ce ascunde o budinca din parmezan si zer sau scoici acoperite de o spuma de castraveti … o minune, al carei autor este Flynn McGarry, un copil de 13 ani. Americanii il considera un star in lumea culinara: “Nu ma compar cu Mozart, dar cred ca am ceva talent… Sunt cumva binecuvantat cu papile gustative aliniate corect – chiar daca suna ciudat. Ca orice alt ‘geniu’, am muncit mult pana sa ajung aici. Daca as zice ca sunt chef si as lucra doar doua ore pe zi nu as fi ajuns nicaieri”.

McGarry considera ca, pe langa instinctul de bucatar – sa stii ce merge cu ce, cum sa decorezi o farfurie –, ai nevoie de practica pentru a intelege in ce ordine trebuie servite mancarurile, astfel incat “sa existe un echilibru”. Flynn a inceput practica in propriul dormitor, reamenajat de mama sa ca o bucatarie functionala, la varsta de 10 ani.

Mai tarziu, a prins un internship cu Daniel Humm, Executive Chef premiat cu trei stele Michelin. “Flynn este neinfricat. In timp ce lumea il desconsidera din cauza varstei lui, el isi considera tineretea un avantaj. Este incredibil faptul ca si-a gasit pasiunea atat de devreme in viata si ca are timp sa isi dezvolte abilitatile si punctul de vedere”, a spus acesta pentru Daily Beast.

Intr-adevar, Flynn McGarry este un bucatar vizionar: “La fiecare fel de mancare pe care il fac, ma gandesc: este destul de bun? Este destul de bun pentru a fi servit in cel mai bun restaurant din lume? Ar putea sa primeasca trei stele Michelin? Este destul de bun pentru mine?”

Mancarea in Cartea Recordurilor... Daniela, fiica mai mare a lui Chef Hadad, pregateste dulciuri, dupa caietul mamei sale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Top Chef nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/top-chef/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts.Antena1/ , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttp://antenaplay.ro/top-chef-s2.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x