Ingrediente
1 dovleac placintar de 400g, decojit si taiat in cuburi cu latura de 2cm
3 catei de usturoi, nedecojiti
2 linguri ulei de masline
3 linguri de tahini (pasta de susan)
1 lingura de harissa, plus extra pentru servit
400g de naut din conserva
Mod de preparare
1. Incinge cuptorul la 200ºC/gaz 6. Pune dovleacul si usturoiul intr-o tava, asezoneaza-le si toarna 100ml de apa. Acopera tava cu folie de alumniu si da-o la cuptor 45 de minute, pana cand se inmoaie dovleacul. Lasa deoparte, pana se raceste.
2. Pune dovleacul si zeama lasata in tava intr-un robot de bucatarie, adauga cateii de usturoi scosi din coaja si ingredientele ramase. Mixeaza pana obtii o pasta omogena.
3. Rastoarna humusul intr-un castron si stropeste-l cu harissa inainte de servire.
Foto: Good Food