Ingrediente
Ingrediente blat:
7 oua
210 g zahar
180 g faina
30 g cacao
Pentru crema:
300 g ciocolata neagra
450 ml frisca lichida
200 g nuca macinata
50 g unt
50 ml. lapte
esenta de rom
2 linguri coniac
Ingrediente pentru sirop:
100 g zahar
200 ml apa
esenta de rom
2 linguri coniac
Ingrediente pentru glazura:
150 g ciocolata neagra
50 ml frisca lichida
50 g unt
Mod de preparare
1. Mod de preparare blat: Batem ouale intregi cu zaharul timp de 20 de minute pana isi tripleaza volumul. Adaugam faina amestecata cu cacao,cernuta,putin cate putin, amestecand incet de sus in jos cu o spatula. Compozitia rezultata o turnam intr-o forma cu diametrul de 28 cm,tapetata cu hartie de copt(daca aveti o forma de calitate,de teflon,nu mai este nevoie de hartie de copt).:) Dam tava la cuptor preincalzit pentru 40 de minute, la 180 de grade. Cand este gata si trece testul cu scobitoarea,mai lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa,sa se raceasca. Blatul rece se taie in 3 felii. Nu aveti nevoie de praf de copt!
2. Crema: Intr-un vas,topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si laptele.Cand s-a topit o dam la o parte de pe foc si o lasam sa se raceasca putin.Adaugam peste ea frisca batuta tare;o incorporam usor in ciocolata . Acum,adaugam nucile macinate fin,esenta de rom si coniacul. Crema aromata o dam la frigider. Siropul: Intr-o craticioara, punem zaharul si-l caramelizam usor pana devine brun,adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul,fierbem cateva minute.Cand s-a racit adaugam esenta de rom si coniacul. Glazura: Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul la microunde,in pasi de cate 30 de secunde, amestecam de fiecare data. Montam tortul pe un platou: Crema o impartim in doua parti egale,iar siropul in 3 parti.. Asezam primul blat,insiropam si intindem o parte din crema cu o spatula.Continuam pana la ultima felie de blat insiropat. Deasupra turnam glazura si decoram dupa imaginatia fiecaruia!
Sursa: Good Food
FOTO! Opere de arta celebre, reproduse din mancare... Cele mai cunoscute dressinguri de salata...