Români în Anglia: cum îți deschizi un cont bancar

Pentru un român aflat în Anglia, odată găsită o locuință și un loc de muncă, obținerea unui cont bancar aduce cu sine mai puține sarcini de rezolvat, mai multă siguranță și mai mult timp. Dacă are un cont bancar își poate plăti mai ușor toate facturile și nu va fi nevoit să umble cu sume mari de cash la el sau să țină banii în locuință, cu teama hoților.

Pentru un român aflat în Anglia, odată găsită o locuință și un loc de muncă, obținerea unui cont bancar aduce cu sine mai puține sarcini de rezolvat, mai multă siguranță și mai mult timp. Dacă are un cont bancar își poate plăti mai ușor toate facturile și nu va fi nevoit să umble cu sume mari de cash la el sau să țină banii în locuință, cu teama hoților.

Dar cum se deschide un cont bancar în Anglia? Sunt două variante principale: online, din fața calculatorului – modalitatea cea mai ușoară, recomandată celor care au acces la internet într-un mediu privat – sau la ghișeul băncii. Indiferent de opțiunea aleasă, doritorul va avea nevoie de documente care să ateste identitatea și adresa din Marea Britanie: pașaport sau buletin, factură la utilități pe numele său (gaz, energie electrică etc.), contracte de închiriere, dovadă de la angajator sau permis de conducere. Studenții pot folosi scrisoarea de acceptare din partea instituției de învățământ ca dovadă de domiciliu.

Cei care aleg să-și deschidă un cont bancar din fața calculatorului vor avea de completat următoarele informații: nume, data nașterii, adresa de rezidență, venitul anual, numele angajatorului, data angajării. Pentru a confirma informațiile, vor încărca pe site copii ale documentelor personale sau, în anumite cazuri, le vor duce la bancă. Printre băncile care încurajează folosirea internetului pentru deschiderea contului se numără Natwest și Barclays.

Persoanele care merg direct la ghișeul unei bănci pentru a-și deschide contul bancar este bine să aibă asupra lor documentele necesare, pentru a rezolva toate actele dintr-un singur drum. Bănci cunoscute și cu o bună reputație sunt și Halifax, HSBC, Lloyds, Royal Bank of Scotland și Santander. La fel ca în România, și în Anglia este bine să studiați mai multe oferte înainte de a alege banca unde să vă deschideți cont.

Dacă doritorul nu are un Credit Score (scor de evaluare) solid pentru a-și deschide contul bancar dorit, soluția poate fi un Basic Bank Account (cont bancar de bază) – un cont simplu, la care nu se acordă overdraft (descoperire de cont) și nici dobândă pentru sumele aflate în credit. Acest Basic Bank Account înseamnă că puteți face plăți online și offline, folosind cardul de debit atașat, iar prin facilitarea Direct Debit se vor plăti facturi mai mici. Contul nu are taxe ascunse și poate fi deschis de orice persoană care nu are o condamnare pentru fraudă bancară. Trebuie, însă, să fiți atenți dacă folosiți opțiunea Direct Debit: dacă nu aveți bani în cont la data scadentă, banca va taxa tranzacția cu până la 25 £. Printre băncile unde vă puteți deschide un asemenea cont se numără: Barclays, The Co-operative Bank, HSBC, Lloyds Banking Group (Bank of Scotland, Halifax și Lloyds), National Australia Group (Clydesdale Bank și Yorkshire Bank), Nationwide, RBS Group (NatWest, Royal Bank of Scotland și Ulster Bank), Santander și TSB. Și în acest caz este nevoie de o serie de acte de identitate și de certificare a adresei și veniturilor.


Oricare ar fi varianta aleasă, deschiderea unui cont bancar în Anglia vă ușurează viața, vă permite să vă organizați mai bine și să beneficiați de mai mult timp pentru familie. Și cu ajutorul acestui cont bancar puteți apoi să trimiteți bani acasă pe www.TransferGo.ro

Citește și Poveștile de viață ale românilor care trimit bani acasă din Anglia - Eduard


Acest articol face parte din campania TransferGo de informare a românilor din Anglia. Cu TransferGo, orice român poate trimite bani cu doar 0,99 £ - comision fix, indiferent de sumă, iar banii ajung într-o zi lucrătoare.

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri