Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

25 de ani de Antena 1. Povestea revenirii lui Hagi, scandalul Rona-Vadim, revelioanele lui Negru și frumoasele noastre duminici în familie!

După 5 ani de existență, Antena 1 devenea locul în care milioane de români alegeau să își petreacă timpul pentru a afla tot ce este important în România și nu numai.

După 5 ani de existență, Antena 1 devenea locul în care milioane de români alegeau să își petreacă timpul pentru a afla tot ce este important în România și nu numai. Programele complexe de știri oferite de postul din Băneasa deveniseră etalon pentru telespectatorii avizi de informații. Divertismentul era un reper pentru realizatorii de programe, care-și delectau privitorii fideli cu producții de calitate, nemaivăzute până atunci pe posturile tv din țară.

1998

Antena 1 a fost, încă de la înființare, un post care a dorit și a reușit să fie cât mai aproape de români, iar anul 1998 este cel în care sloganul televiziunii se schimbă și devine unul care va rămâne mereu în memoria urmăritorilor: „Mereu aproape”.

25 de ani de Antena 1! „MEREU CU TINE”! Sute de recorduri, emisiuni unice, vedete și magie pură!​

Teo Trandafir și Mircea Badea erau vedetele care ne făceau diminețile perfecte. Bună-dispoziția emanată de cei doi prezentatori în toate casele românilor era molipsitoare și reprezenta modul perfect de a începe o zi perfectă. Cei doi prieteni transformau primele ore ale unei zile obișnuite într-un adevărat regla umoristic de pe urma căruia românii se încărcau pentru tot ce avea să urmeze.

Filmele nu lipseau din oferta televiziunii, iar titlurile erau atractive și gustate din plin de telespectatori, care aveau parte de acțiune, comedie sau dramă în multe seri petrecute în fața micilor ecrane.

Anul 1998 este anul în care Marius Tucă realizează ultimul sezon de „Milionarii de la miezul nopții”, un late-night show legendar la care erau invitate toate personalitățile vremii din toate domeniile importante. De la politicieni, la sportivi, de la intelectuali de rasă și până la jurnaliști de top, toți răspundeau pozitiv invitației lui Tucă de a le vorbi milioanelor de români, care-i rămâneau până la ore târzii pentru a îi urmări emisiune.

În același an, Antena 1 mai dădea o lovitură pe piața audienței tv. În ultima zi a săptămânii, românii așteptau cu nerăbdare să urmărească una dintre cele mai apreciate emisiuni de divertisment din istoria televiziunilor autohtone. „Duminica în familie”, un show în care vedetele își puneau sufletul și talentul pe tavă, devenea numărul 1 în preferințele publicului, Mihaela Rădulescu fiind cea îndeplinea rolul de gazdă a celebrului format.

Evenimentele anului 1998

 • 20 ianuarie: Vizita „istorică” a papei Ioan Paul al II-lea la Havana, unde este primit triumfal de liderul comunist Fidel Castro (20-25 ianuarie).

 • 26 ianuarie: Scandalul Lewinsky. La televiziunea americană, președintele Bill Clinton neagă că a avut „relații sexuale” cu fosta angajată de la Casa Albă, Monica Lewinsky.

 • 7 septembrie: A fost fondat Google Inc.

 • 31 octombrie: Începe criza dezarmării din Irak: Irak anunță că nu mai cooperează cu inspectorii ONU.

25 de ani de Antena 1! 1 februarie 2008, ziua în care s-a dat drumul la zâmbet și la voie bună! Cum arătau Răzvan și Dani la prima ediție ”Neatza”

1999

Este unul dintre cei mai importanți ani din istoria Antenei 1. Două mari evenimente s-au petrecut în direct. Scandalul dintre Corneliu Vadim Tudor, regretatul poet și lider politic la acea vreme, și Rona Hartner, o actriță despre care românii nu auziseră aproape nimic până atunci, a fost, probabil, emisiunea cu cea mai mare audiență din istoria televiziunilor din România.

Cei care au urmărit show-ul găzduit de Marius Tucă își amintesc și astăzi momentele tensionate dintre cei doi, Rona fiind acuzată de Vadim că ar avea o relație amoroasă cu președintele României de-atunci, Emil Constantinescu. Cu un studiou nou și cu o nouă denumire a emisiunii, amfitrionul a reușit să-i pună pe cei doi față-n față într-un moment în care toată țara aștepta cu sufletul la gură o astfel de confruntare. E drept, ediția din acea seară s-a încheiat abrupt, însă ecourile nu s-au stins nici până-n ziua de astăzi, plecarea furtunoasă a Ronei intrând de-acum în galeria marilor momente ale istoriei televiziunii.

Cel de-al doilea moment important văzut de români la Antena 1 a fost cel al revenirii lui Gheorghe Hagi la echipa națională. Retras după Campionatul Mondial din Franța, ultimul la care România avea să participe, regele fotbalului din Carpați, acceptă să se întoarcă sub tricolor, la rugămintea regretatului Adrian Păunescu, omul care realiza show-ul sportiv „Meciul Meciurilor”.

Cu puțin timp înainte de marele duel cu vecinii din Ungaria, Păunescu încearcă o nebunie, forțează limitele imposibilului, transmițându-le oamenilor din echipa cu care realiza emisiunea că vrea să-l readucă pe Hagi la echipa națională.

Într-o seară absolut impresionantă, cu invitați de marcă, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor acceptă, la ceas târziu în noapte, să pună umărul la calificarea primei reprezentative la turneul final al Campionatului European din Belgia și Olanda, programat pentru vara anului 2000.

25 de ani de ANTENA 1. ”29 noiembrie 1993. Ora 21.30. Antena 1 emite”.

Celebra frază, „dar cine sunt eu să refuz România”, avea să rămână pe veci în sufletul microbiștilor, care s-au strâns în acea noapte de duminică, în fața sediului Antenei 1 pentru a sărbători marea revenire.

Evenimentele anului 1999

 • 1 ianuarie: Moneda euro este introdusă ca monedă oficială a Uniunii Europene, în formă electronică (fără bancnote).
 • 14 ianuarie: A cincea mineriadă: Greva minerilor din Valea Jiului. Peste 10.000 de mineri își dau acordul în scris pentru a veni la București.

 • 24 martie: Începutul agresiunii NATO contra Iugoslaviei. Raidurile NATO au provocat, din cauza unor "erori în stabilirea țintelor", victime civile: cel puțin 484 de morți, potrivit unor surse sârbe. Numărul refugiaților s-a ridicat la circa 800.000.

 • 7-9 mai: Papa Ioan Paul al II-lea a efectuat o vizită ecumenică la București, prima vizită a unui suveran pontif în România.

 • 11 august: Eclipsă totală de soare vizibilă și din România.

 • 31 decembrie: Președintele rus Boris Elțîn demisionează și va fi înlocuit de Vladimir Putin.

2000

Începutul de mileniu găsește Antena 1 în topul preferințelor românilor. Emisiunile se diversifică, iar vedetele iau cu asalt programele difuzate de stația din Băneasa. Pe lângă emisiunile obișnuite, apar formate noi, care atrag ca un magnet.

Tinerii își iau porția de distracție din emisiunea „Totul va fi bine” este emisiunea fenomen prezentată de membrii trupei Hi-Q. Dana Nălbaru, Florin Grozea și Mihai Sturzu sunt cei trei tineri, care propagau bună-dispoziția de pe litoralul românesc până în casele românilor. Formații de succes, hiturile momentului în muzica românească și multă veselie. Acestea erau ingredientele unui show pe care românii în priveau cu nesaț pe timpul verii.

2000 este anul în care Antena 1 reușește un transfer de senzație pe piața media din România. Dan Negru, cunoscut realizator al televiziunii naționale se alătură echipei, iar colaborarea sa cu părintele divertismentului românesc, Valeriu Lazarov, își va arăta roadele fantastice în anii ce aveau să vină.

25 de ani de Antena 1. Povestea revenirii lui Hagi, scandalul Rona-Vadim, revelioanele lui Negru și frumoasele noastre duminici în familie!

Noile formate atrag tot mai mulți români în fața micilor ecrane. TeleEurobingo show face sute de oameni fericiți. Cei doi prezentatori, Romică Țociu și Cornel Palade, stârnesc hohote de râs în casele telespectatorilor și împart premii ireale pentru acele vremuri. Bani, mașini și chiar apartamente sunt câștigate de cei mai norocoși dintre privitori, care devorează momentele de excepție ale emisiunii și împrumută una dintre cele mai uzitate expresii ale începutului de mileniu: „E bine, domnu’ Geo!”.

Evenimentele anului 2000:

 • 17 februarie: Microsoft lansează programul de operare Windows 2000.

 • 25 iulie: Un avion Concorde, aparținând Air France, se prăbușește în Gonesse, Franța, omorând toți cei 100 de pasageri, tot echipajul (9 la număr), și 4 oameni pe pământ. Acesta este singurul accident al acestui tip de avion, acesta fiind retras trei ani mai târziu.

 • 10 decembrie: Alegeri prezidențiale în România. Al doilea scrutin îl desemnează pe Ion Iliescu la al 2-lea mandat de președinte cu un scor de 66,83%, contracandidat fiind Corneliu Vadim Tudor cu 33,17%. El îl succede pe Emil Constantinescu.

25 de ani de Antena 1. "Bre, telespectatorule, bre", îți amintești cum te uitai în fiecare marți la "Din Dragoste"?

2001

Pentru Antena 1, 2001 este un an fabulos. Audiențele postului cresc fantastic, iar emisiunile se înmulțesc odată cu vedetele, care îi țin pe telespectori cu ochii ațintiți către micile ecrane.

2001 este anul în care Mircea Radu realizează emisiunea care consemnează debutul pe micul ecran al celebrei Bianca Drăgușanu. Îndrăgostită până peste cap, blonda apelează la Caravana Dragostei pentru a-și declara iubirea față de prietenul său de atunci, episodul devenind viral după ce Bianca devine celebră grație apariției alături de creatorul de modă, Cătălin Botezatu.

Divertis vine la Antena 1 în același an de grație. Băieții lui Toni Grecu îi înveselesc pe români cu umorul lor de calitate în Divertis Păcălishow, o emisiune ce se lansează pe 1 aprilie 2001 și care s-a bucurat de un success enorm.

Dan Negru intră în pâine serios și prezintă Academia Vedetelor, un show cu un format care i-a fermecat pe români. Persoanele publice din toate domeniile vin să răspundă provocărilor lansate de efervescentul show-man, iar edițiile difuzate de Antena 1 înregistrează cifre de audiență fabuloase.

Divertismentul atinge cote maxime la finele anului 2001 pentru că același Dan Negru va fi protagonistul programului de Revelion și începutului unei dominații imposibil de egalat. Emisiunile prezentate de Dan Negru în cea mai importantă noapte vor conduce topul audiențelor an de an.

25 de ani de Antena 1. Povestea revenirii lui Hagi, scandalul Rona-Vadim, revelioanele lui Negru și frumoasele noastre duminici în familie!

Și pentru că Antena 1 nu înseamnă doar divertisment, ci și locul în care românii sunt ținuți la curent cu tot ce se petrece important în lume, nu putem trece peste unul dintre cele mai triste momente din istoria contemporană. Atentatele de la New York, din 11 septembrie 2001, au fost prezentate pe larg în programele de știri ale stației, Antena 1 fiind unul dintre posturile preferate de telespectatori pentru a urmări evenimentele. Multe ore de transmisiune direct, zeci de invitați și analiști de politcă externă, imagini înfiorătoare, s-au regăsit în edițiile special ale Observatorului din acele zile.

Evenimentele anului 2001

 • 20 ianuarie: George W. Bush este investit ca al 43-lea președintele al SUA.

 • 1 aprilie: În Olanda, legea căsătoriei dintre persoanele de același sex este adoptată.

 • 2 iulie: Prima inimă artificială este implantată în corpul lui Robert Tools. Acesta moare în noiembrie, același an.

 • 3 noiembrie: De la al doilea război mondial încoace, George W. Bush, semnează un ordin executiv care permite tribunalelor militare să percheziționeze străini suspectați de conexiuni teroriste împotriva Statelor Unite.

 • Ipod este introdus de Apple.

2002

Consumatorii de televiziune din România continuă să rămână cu ochii ațintiți pe oferta de excepție a Antenei 1.

Diminețile rămân la fel de incandescente, noul matinal al postului nostru fiind prezentat de două nume în mare vogă din showbiz. Horia Brenciu și Nicoleta Luciu prezintă Neața din Epoca de Piatră, litoralul românesc fiind casa celor două vedete în perioada estivală.

Show-urile de divertisment rămân o preocupare permanentă pentru Antena 1, iar Cacealmaua sau Paparazzi ajung rapid în rândul preferințelor telespectatorilor. Umorul de calitate atrage ca un magnet, iar farsele jucate unor vedete de primă mână ale României fac deliciul publicului aflat în fața televizoarelor.

Una dintre edițiile de mare succes al emisiunii Paparazzi este cea în care, Cristian Chivu, fostul căpitan al echipei naționale de fotbal, este atras într-o cursă și ajunge, fără să vrea, pe centura Bucureștilor, unde este acostat de câteva pseudo-fete ușoare.

Cătălin Crișan și Pepe sunt protagoniștii unor episoade fabuloase ale formatului „Cacealmaua”, aceștia trecând prin clipe de groază când se văd obligați să răspundă cerințelor unor interlopi sau ale unei domnișoare mult prea încinse și îndrăgostite de latino-lover-ul muzicii românești.

Așa cum era normal, anul 2002, și cel de-al doilea cincinal din viața Antenei 1 se încheie în forță cu un nou Revelion de colecție marca Dan Negru, care situează, din nou, postul nostru de televiziune pe prima poziție în clasamentul preferințelor românilor.

Evenimentele anului 2002

 • 14 februarie: Repatrierea rămășițelor pământești ale lui Carol al II-lea și ale ultimei sale soții, Elena Lupescu.

 • 18 martie: A început recensământul din România.

 • 2 septembrie: Specialiștii Institutului Clinic Fundeni au realizat, în premieră națională, un transplant de măduvă în cazul leucemiei acute.

 • 23 noiembrie: Președintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, a sosit la București, într-o vizită oficială. Este cel de-al patrulea președinte american care a vizitat România, după Gerald Ford, Richard Nixon și Bill Clinton.

Recomandari