Compania RCS & RDS, amendata de CNA pentru neincluderea GSP TV in pachetul de programe

Consiliul National al Audiovizualului a luat marti, 11 octombrie, decizia amendarii societatii RCS & RDS, pentru ca nu retransmite postul GSP TV. Cuantumul amenzii este de 10 000 lei. Neincluderea in pachetul de programe a postului de sport care apartine Antena Group inseamna nerespectarea principiului „must carry”, reglementat de articolul 82, alineat 1, din Legea Audiovizualulului nr. 504/ 2002. „Asteptam ca RCS- RDS sa se conformeze legilor in vigoare si sa introduca in grila de programe GSP TV, televiziune care este must-carry”, a declarat Cristian Cretu, Channel Manager GSP TV.

Totodata, RCS&RDS este cercetata si de Consiliul Concurentei, pentru abuz de pozitie dominanta. Concret, se ancheteaza temeiul refuzului RCS de a difuza postul GSP TV pe platforma de cablu a companiei, dupa incheierea contractului cu Antena Group si Camina Trust, detinatoarea licentei postului, la data de 23.05.2011.

Antena Group a actionat in judecata RCS & RDS in luna aprilie a acestui an, solicitand crearea unui pachet distinct de servicii de programe neconditionat tehnic sau financiar, care sa includa Antena 1 si celelalte televiziuni must carry, asa cum rezulta din evidentele Consiliului National al Audiovizualului.

Antena Group doreste recuperarea prejudiciului estimat la suma de 60 de milioane de euro, cauzat de RCS - RDS, in ultimii trei ani, prin perceperea ilegala de la publicul abonat a tarifelor pentru retransmiterea canalelor must carry.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri