Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Compania RCS & RDS, amendata de CNA pentru neincluderea GSP TV in pachetul de programe

Consiliul National al Audiovizualului a luat marti, 11 octombrie, decizia amendarii societatii RCS & RDS, pentru ca nu retransmite postul GSP TV. Cuantumul amenzii este de 10 000 lei. Neincluderea in pachetul de programe a postului de sport care apartine Antena Group inseamna nerespectarea principiului „must carry”, reglementat de articolul 82, alineat 1, din Legea Audiovizualulului nr. 504/ 2002. „Asteptam ca RCS- RDS sa se conformeze legilor in vigoare si sa introduca in grila de programe GSP TV, televiziune care este must-carry”, a declarat Cristian Cretu, Channel Manager GSP TV.

Totodata, RCS&RDS este cercetata si de Consiliul Concurentei, pentru abuz de pozitie dominanta. Concret, se ancheteaza temeiul refuzului RCS de a difuza postul GSP TV pe platforma de cablu a companiei, dupa incheierea contractului cu Antena Group si Camina Trust, detinatoarea licentei postului, la data de 23.05.2011.

Antena Group a actionat in judecata RCS & RDS in luna aprilie a acestui an, solicitand crearea unui pachet distinct de servicii de programe neconditionat tehnic sau financiar, care sa includa Antena 1 si celelalte televiziuni must carry, asa cum rezulta din evidentele Consiliului National al Audiovizualului.

Antena Group doreste recuperarea prejudiciului estimat la suma de 60 de milioane de euro, cauzat de RCS - RDS, in ultimii trei ani, prin perceperea ilegala de la publicul abonat a tarifelor pentru retransmiterea canalelor must carry.

Recomandari