Antena Căutare

Duminica aceasta, Alesha Dixon vine la Gala X Factor!

Cantareata, dansatoare, textier si model, Alesha Dixon este un artist complet. Frumoasa bruneta este cunoscuta publicului din Romania pentru piesa "The Boy Does Nothing", lansat in noiembrie 2008. Artista vine in premiera in Romania duminica, de la 20.30, la Gala X Factor!

Duminica aceasta, Alesha Dixon vine la Gala X Factor!
Alesha Dixon, prima invitata la Gala X Factor - duminica, de la 20.30!

In varsta de 34 de ani, Alesha Dixon este una dintre cele mai cunoscute cantarete britanice.

Frumoasa bruneta, de origine jamaicana, a cunoscut faima in 2000, odata cu infiintarea trupei Mis-teeq. Alaturi de cele patru colege ale ei, lanseaza doua albume de studio si opt discuri single, dintre care sapte ating poziții de top 10 în Regatul Unit. Cel mai mare succes cunoscut în această formulă il constituie piesa "Scandalous", devenit cel mai mare hit al formației in Oceania si Marea Britanie.

In urma succesului înregistrat cu albumul de debut, Mis-teeq a devenit, în 2003, imaginea magazinelor JD Sports, ce comercializau pe teritoriul Marii Britanii.

Materialul a obtinut locul trei in UK Albums Chart si a primit dublu disc de platina, pentru vanzari de peste 600.000 de exemplare.

În anul 2005, grupul se destrama, iar Dixon hotaraste sa inceapa o noua cariera in muzica. Semneaza un contract cu Polydor Records, in valoare de 500.000 de lire sterline. Timp de un an, artista lucreaza la materialul discografic de debut în cariera independentă si colaboreaza cu artisti precum Richard X, Xenomania, Johnny Douglas, Brian Higgins, Estelle sau Paul Epworth.

Primul disc single promovat de pe albumul intitulat "Fired Up" a fost "Lipstick". Acesta a debutat pe locul 14 în UK Singles Chart, stationeaza in clasament timp de patru săptămâni. In Japonia a devenit cel mai bine vandut ringtone.

Discul a inceput a fi promovat in 2008, in Japonia, unde s-a poziționat pe treapta cu numărul 54, datorită celor 3.193 de exemplare vândute în prima săptămână. Lipstick s-a clasat pe locul 1 in topul celor mai bine vandute tonuri de apel din tara niponilor si pe locul secund in clasamentul international Tokio Hot 100.

Ulterior, Dixon a înregistrat o nouă piesă, intitulată "4 U I Will", ce a servit drept cantec promotional pentru compania de automobile Ford.

Domeniul muzicii nu este singurul in care artista exceleaza. Este, de asemenea, si o buna dansatoare.

In 2007, Dixon a participat la emisiunea-concurs Strictly Come Dancing, alături de dansatorul profesionist Matthew Cuttler. Cei doi au devenit favoriții spectacolului încă din a treia săptămână, primind cele mai multe puncte din partea juriului. Cuplul a devenit câștigătorul competiției, primind cele mai multe voturi din partea celor peste 12,1 milioane de telespectatori. În urma succesului înregistrat în acest concurs, cariera muzicală a interpretei a cunoscut un nou început.

Alesha semneaza un contract cu casa de discuri Asylum Records, in 2008. Primul single al discului, "The Boy Does Nothing", este cea mai cunoscuta melodie a cantaretei pe plan international. Hitul a debutat pe locul 84 în UK SIngles Chart, doar cu ajutorul descarcarilor digitale, urcând în cea de-a doua săptămână până pe locul 8.

A fost lansat si la nivel european, ocupand pozitii de top 10, in Romania, Elvetia, Franta, Italia, Novergia sau Suedia si locul intai in Macedonia, Cehia, Ungaria si Luxemburg.

In calitate desupermodel, simpatica bruneta a realizat numeroase pictoriale. Impresariata de Select Model Management, Alesha a aparut pe copertele unor reviste de renume precum Cosmopolitan, FHM, Bliss sau More! In 2008, a fost declarata una dintre cele mai sexy femei din lume de catre revista FHM.

Alesha va canta duminica, la gala X Factor, care incepe de la 20.30, la Ante. Dupa ea, saptamana viitoare, va veni Loreen, castigatoarea Eurovision de anul acesta.

Foto: Hepta

Xtra Factor: momente speciale din culisele X Factor, din 12 noiembrie, la Antena 2!... One Direction, celebra trupa formata la X Factor UK, va saluta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Citește și
Ultimele știri
x