Antena Căutare

Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului. Cum să aranjezi produsele în frigider. Marea greșeală a gospodinelor

Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la un aliment consumat de români zi de zi care ar fi depozitat necorespunzător.

femeie blondă cu tricou roz se scarpină în cap în fața frigiderului cu ușile deschide
Mulți români nu știu că nu este bine să depozitezi anumite alimente pe ușa frigiderului | Shutterstock

Fără să știe, românii își pun în pericol sănătatea, deoarece nu iau în calcul depozitarea corectă a alimentelor în frigider. Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința unui aliment des consumat în casele românilor, care, de altfel, este depozitat incorect. Mulți români nu știu că nu este bine să îl pună pe ușa frigiderului.

Ce nu trebuie pus niciodată pe ușa frigiderului

Potrivit ego.ro, un anumit aliment ar rezista mai bine dacă ar fi depozitat de gospodine în interiorul aparatelor frigorifice, și nu pe ușa acestora. Românii își fac rău fără să știe.

Citește și: Cât câștigă angajații asiatici care îți livrează mâncarea la ușă. Banii nu sunt deloc mulți față de condițiile în care lucrează

Din comoditate, mulți români așază laptele pe ușa frigiderului, fără să știe că tocmai asta îi poate îmbolnăvi. Acest lucru are ca rezultat o alterare rapidă a produsului alimentar, deoarece nu este depozitat la temperatura potrivită.

În acest mod, românii s-ar putea îmbolnăvi fără să știe. Din comoditate, ei pun cutia sau sticla de lapte pe ușa frigiderului, fără să ia în calcul temperatura diferită din interiorul frigiderului.

Citește și: Cristina Ciobănașu a dezvăluit ce sacrificii face de dragul siluetei: „Mă îmbrac în așa fel să nu se vadă”. La ce a renunțat

Laptele este un produs de bază în bucătăria românească, mulți români consumându-l zi de zi. Însă poate fi o sursă de boală dacă nu este depozitat corespunzător.

Potrivit specialiștilor, frigiderul ar trebui să aibă o temperatură constantă de 7 grade Celsius. Însă ei trag un semnal de alarmă, deoarece varoile diferențiază în funcție de compartimentele aparatului.

Citește și: Cum se face șunca feliată, de fapt. O filmare dintr-o fabrică i-a bulversat pe cumpărători. Ce au descoperit

Astfel că trebuie acordată o atenție deosebită alimentelor perisabile, precum carnea, peștele, brânza sau alte lactate. Acestea trebuie aștezate pe rafturi, astfel încât să beneficieze de temperatura constantă de 7 grade Celsius.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și în ceea ce privește depozitarea ouălor. Nici ele nu ar trebui depozitate pe ușă, ci în interiorul aparatului, pe rafturi.

Aceștia recomandă ca pe ușa frigiderului să fie depozitate lichidele care nu sunt afectate de schimbările de temperatură, precum apa, băuturile răcoritoare, dar și sosurile, maioneza și muștarul.

Citește și: Cât mai costă, în prezent, laptele în supermarket. Lista de alimente mai ieftine, după OUG care a intrat în vigoare

Cum trebuie așezate alimentele în interiorul frigiderului

- Pe raftul de sticlă inferior: produsele perisabile, precum carnea și peștele.

- Pe etajul al doilea: mezelurile

- La mijlocul frigiderului: laptele și iaurtul

- În gama superioară: ouăle, untul și dulciurile ce conțin mult zahăr

- Pe ușa frigiderului: laptele vegetal, apa, sucurile și sosurile.

Citește și: Ce se întâmplă dacă consumi prea multă fructoză. Sugestiile unui nou studiu

Pentru a prelungi data de valabilitate a produselor, gospodinele sunt sfătuite să urmeze sfaturile specialiștilor în ceea ce privește depozitarea alimentelor în aparatele frigorifice. Astfel, alimentele își mențin calitatea o perioadă mai lungă și nu devin nocive pentru sănătatea consumatorilor.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x