Antena Căutare

O femeie din Craiova este acuzată de înșelăciune după ce s-a dat drept bărbat timp de șapte ani. A cerut și obținut 242.000 lei

Timp de șapte ani, o craioveancă s-a dat drept un bărbat și a înșelat o altă femeie. În urma ”relației” a sustras sume mari de bani de la victimă.

femeie în fața unui laptop care ține un card în mână Galerie
O femeie a fost înșelată timp pe șapte ani | Shutterstock

O femeie în vârstă de 38 de ani din Craiova a fost arestată preventiv pentru înșelăciune, după ce, timp de șapte ani, a pretins că este bărbat și a primit bani de la o altă femeie. Acesta nu este un caz singular, tot mai multe înșelăciuni fiind practicate în mediul online.

Citește și: Străzile Bucureștiului: scena unui „fenomen bizar" care ia amploare. „Atenție! Nu vă lăsați păcăliți!”, anunță autoritățile

O femeie din Craiova este acuzată de înșelăciune după ce s-a dat drept bărbat timp de șapte ani. Cum a fost posibil

Femeia care pretindea că este bărbat a primit de la victimă 242.000 de lei și 17.000 de euro. Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Craiova au făcut trei percheziţii atât la domiciuliul femeii, cât și la locuinţele adiacente şi la locul de muncă.

Citește și: Un nou tip de înșelăciune: romance fraud. Cum își atrag victimele în relații romantice online. Avertismentele Poliției Române

Conform Digi24, reprezentanții IPJ Dolj au precizat: „În fapt, o femeie de 38 de ani, din municipiul Craiova, este bănuită că ar fi indus şi menţinut în eroare o femeie de 58 de ani, tot din municipiul Craiova, în scopul obţinerii de la aceasta de foloase patrimoniale injuste.

Citește și: Percheziţii în Bucureşti şi în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune, spălare de bani, fals şi uz de fals, cu un prejudiciu de 1,2 milioane de lei

În perioada noiembrie 2016 - decembrie 2023, femeia de 38 de ani şi-ar fi creat o identitate fictivă, respectiv bărbat, cetăţean român stabilit în străinătate, iar, prin intermediul mesageriei electronice, a abordat-o pe persoana vătămată, câştigându-i încrederea.”

Citește și: Cum a ajuns să arate Orianda Donca la aproape 2 luni de la arestarea soțului ei, Călin Donca: „Nopți nedormite și cearcăne adânci”

Femeia de 58 de ani ar fi fost indusă în eroare, promițându-i-se chiar și un contract de căsătorie. În cei șapte ani, victima a făcut 101 transferuri bancare. Prejudiciul se ridică la o sumă considerabilă.

În urma acestor acțiuni, femeia de 38 de ani a fost inițial reținută pentru 24 de ore, iar ulterior Judecătoria Craiova a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Citește și: Ce sumă impresionantă a plătitit o femeie de 80 de ani ca să devină fotomodel. Bătrâna a fost păcălită de „agenția de modeling”

Numărul înșelăciunilor pe internet a crescut considerabil în ultimul timp. Poliția Română chiar a tras un semnal de alarmă la finalul anului 2023. Tot mai mulți oameni sunt abordați pe rețelele de socializare, iar în urma discuțiilor cad în plasa infractorilor crezând că s-a creat o legătură romantică. În acest mod, escrocii pretind bani și alte servicii de la victimele lor.

Citește și: O nouă înșelătorie face ravagii! Cum rămân românii fără bani în doi pași și trei mișcări, iar polițiștii sunt ”legați la mâini”: ”Nu avem ce să le facem!”

Acestea sunt în special femei trecute de prima tinerețe. Escrocii le manipulează, victimele crezând că au găsit persoana potrivită pentru a-și reface viața. Tocmai de aceea înșelăciunea poate dura ani la rândul, iar în unele cazuri nici nu este sesizată.

Un bărbat a văzut că a apărut o gaură în parchet și ceea ce a descoperit în interior l-a lăsat fără cuvinte. Peste ce a ... O femeie a economisit peste 2 milioane de RON cu obiectele pe care le-a găsit în timp ce căuta în gunoi. Ce a descoperit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x