Antena Căutare

De 8 martie, doamnele și domnișoarele pot primi tichete cadou. Ce valoare vor avea în acest an

Cu ocazia zilei femeii, angajatorii din România pot răsplăti doamnele cu tichete cadou.

colaj femei cu palton mergând pe stradă și o tânără care ține un voucher cadou în mână Galerie
Femeile pot primi un bonus financiar de 8 martie | Shutterstock

Luna martie este o lună dedicată doamnelor și domnișoarelor. Acestea sunt apreciate atât acasă, cât și la locul de muncă.

Dacă domnii din familie se ocupă să pregătească mici atenții pentru femeile din viața lor, angajatorii din România își pot arăta aprecierea pentru doamnele și domnișoarele angajate.

Citește și: Horoscop luna martie 2024. Multe zodii trec printr-o perioadă de tranziție. Descoperă previziunile astrologice pentru fiecare semn

De 8 martie, doamnele și domnișoarele pot primi tichete cadou. Ce valoare vor avea în acest an

Angajatele din România pot primi tichete cadou de la angajatori, conform regulilor stabilite în urmă cu doi ani, conform unei surse.

Citește și: Cine poate primi voucherul de energie din partea Guvernului, în valoare de 1.400 de lei. Documentele necesare

Aceste tichete sunt în valoare de 300 de lei și nu reprezintă doar un gest simbolic care atestă aprecierea la locul de muncă, ci un beneficiu financiar adițional care îi avantajează atât pe angajați, cât și pe angajatori.

Citește și: Concursul Power Couple La bine și la premii îți poate aduce o excursie în Malta pentru tine și persoana iubită. Cum participi

Valoarea tichetelor a fost majorată în acest an cu 50%, astfel de la suma de 150 de lei s-a ajuns la 300 de lei, în urma unei Ordonanțe de Urgență, care a fost emisă la finalul lunii decembrie a anului 2021.

Citește și: Cadoul care îți aduce ghinion pe 8 Martie, dacă îl primești. De ce nu trebuie să-l accepți

Prin această metodă se elimină impozitul pe venit, dar și contribuțiile sociale obligatorii pentru sumele respective. Astfel, conform Codului Fiscal tichetele sunt neimpozabile.

Citește și: Valoarea tichetelor de masă va putea crește pentru o categorie de români. Cine sunt cei care vor putea avea parte de o mărire

Angajatorii pot oferi angajaților tichete cadou pe parcursul anului în diferite situații, precum de Paște, de Crăciun sau de sărbătorile religioase similare. Aceștia pot acorda bonusuri chiar și pentru copiii minori ai angajaților.

Citește și: Cum recuperezi banii dacă achiziționezi produse cu eticheta SGR la Carrefour. Clienții pot beneficia de vouchere cadou

Orice sumă depășește 300 de lei devine impozabilă din salariu, fiind supusă impozitului pe venit și contribuțiilor sociabile obligatorii.

Citește și: De la 1 ianuarie 2024 românii vor primi un nou voucher. Care sunt condițiile și cine va beneficia de ele

„În măsura în care valoarea acestora pentru fiecare persoană în parte, cu fiecare ocazie din cele de mai sus, nu depășește 300 lei”, precizează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Conform Ordonanței de Urgență dată în acest caz, bonusurile pot fi primite doar pe card, obligând astfel angajatorii să-și updateze tehnologia folosită pentru a facilita utilizarea tichetelor, dar și distribuirea acestora.

Citește și: „Nu le e rușine să ceară?” Care categorie de bugetari nu va mai primi vouchere de vacanță. Marcel Ciolacu "îi trage de urechi"

Tichetele pentru 8 martie sunt destinate doamnelor și domnișoarelor angajate, indiferent de norma de lucru sau rolul în companie. Este o ocazie pentru ca angajatorul să-și arate aprecierea pentru efortul depus de acestea zi de zi.

Câți bani cheltuie un român pe mâncare în fiecare lună. Pe ce loc se află România într-un clasament celebru... Rezultate Loto azi, 22 februarie 2024. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x