Antena Căutare

Noi tichete de Paște 2024 pentru pensionari. Cine se încadrează și ce sumă s-a alocat

Statul acordă tichete sociale unor categorii de pensionari. Beneficiarii pot cumpăra alimente și medicamente cu acestea.

colaj bătrân cu plase din rafie pe stradă și mână care întinde un card la supermarket Galerie
Pensionarii primesc tichete sociale înainte de sărbătorile Pascale | Shutterstock

În 2024, unii pensionari vor primi tichete sociale pentru alimente și medicamente. Această categorie vulnerabilă va beneficia de respectivul ajutor de la stat cu ocazia Sfintelor sărbători de Paște. Tichetele vor fi oferite în mai multe zone din țară. Însă doar anumiți pensionari le vor primi.

Citește și: De 8 martie, doamnele și domnișoarele pot primi tichete cadou. Ce valoare vor avea în acest an

Noi tichete de Paște 2024 pentru pensionari. Cine se încadrează și ce sumă s-a alocat

Conform unei surse, tichetele vor avea o valoare de 250 de lei, ceea ce înseamnă că vor fi majorate cu 50 de lei față de anul trecut. Beneficiarii sunt românii care au o pensie mai mică de 1.600 de lei.

Citește și: Valoarea tichetelor de masă va putea crește pentru o categorie de români. Cine sunt cei care vor putea avea parte de o mărire

„Având în vedere faptul că, începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația socială pentru pensionari a fost majorată de la 1.125 lei la 1.281 lei, iar pentru a putea beneficia de acordarea dreptului la prestații sociale sub formă de tichete sociale/carduri sociale în vederea achiziționării de produse alimentare și medicamente este nevoie de corelarea cuantumului de acordare cu nivelul veniturilor lor.

Citește și: Ce pensie mică primește Ioana Tufaru de la statul român. Fiica Andei Călugăreanu a fost dată afară din apartamentul de la Becali

În evidențele Direcţiei de Asistenţă Socială Bistriţa este estimat un număr de peste 6000 pensionari care au venituri până la 1.600 lei, şi un număr de 2.591 persoane cu handicap accentuat”, este specificat în raportul însoțitor.

Citește și: Cine încasează cea mai pare pensie din România. Suma depășește 19.000 de euro net

Astfel, românii din categoria respectivă de pensionari trebuie să îndeplinească anumite condiții pentru a intra în posesia tichetelor sociale de Paște în 2024.

Citește și: Ce datorie colosală avea Mioara Roman. I s-a pus inclusiv poprire pe pensie! Ce se întâmplă cu banii, după deces

Prima condiție este să aibă pensia sub 1.600 de lei, iar a doua să aibă un handicap accentuat și să fie neinstituționalizați - cu venituri sub 1.600 de lei.

Citește și: Ce pensie alimentară primește fiica Ronei Hartner de la Rocco Sedano. Cum se înțelege Rita Sumayla cu tatăl ei

De asemenea, pot beneficia de astfel de tichete sociale pentru alimente și medicamente și persoanele de peste 65 de ani care nu au niciun fel de venit.

Citește și: Cine sunt românii care pot beneficia de pensie din mai multe țări. Cât trebuie să muncească în străinătate

În acest mod, Statul vine în sprijinul persoanelor vulnerabile, astfel încât fiecare să poate avea parte de alimente, dar și de medicamente, în timpul sărbătorilor Pascale. Tichetele ar trebui să ajungă la pensionari îniante de sărbători.

Citește și: Un pensionar a reușit să obțină o pensie în valoare de 69 000 de lei! Cum a fost posibil acest lucru

Conform sursei menționate anterior, în Bistrița vor fi peste 6.000 de persoane vulnerabile care vor primi aceste tichete sociale.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Zile libere de Paște 2024. Bugetarii au o vacanță mai lungă decât restul angajaților. Cât durează și vacanța elevilor... Predicțiile Babei Vanga care s-au îndeplinit în acest an. Ce a mai anunțat pentru 2024...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x