Căutare Live

Caz șocant în Mureș! Patru copilași, sclavi pentru datoriile părinților la cămătari. Vecinii din sat sunt îngroziți: ”Nu vorbim că ne omoară!”

Mafia cămătarilor din câteva sate din Mureş nu a avut limite! De câţiva ani, traficanţii exploatau copiii pentru datoriile părinţilor! Autorităţile au găsit 4 fraţi, dintre care unul avea doar 5 ani.

Mafia cămătarilor din câteva sate din Mureş nu a avut limite! De câţiva ani, traficanţii exploatau copiii pentru datoriile părinţilor! Autorităţile au găsit 4 fraţi, dintre care unul avea doar 5 ani. Oamenii spun că, de disperare, luau bani cu dobândă de 100% şi ajungeau să nu mai poată plăti datoriile. Apoi, copiii le erau luaţi, puşi la munci grele şi ținuți cu forța pe moșiile stăpânilor.

Bieţii copilaşi erau puşi la munci grele, cei mari cărau nisip şi piatră de pe malul Mureşului, iar ceilalţi erau puşi la animale. În casele traficanţilor au fost descoperiţi 3 minori, cel mai mic dintre ei avea doar 5 ani.

Din imagini se poate vedea că doi dintre fraţii găsiţi erau extrem de murdari! Copiii erau îmbrăcaţi cu haine groase, pline de mizerie, cu căciuli nespălate pe cap şi cizme în picioare, pregătiți, probabil, pentru cele mai murdare munci.

Minorii erau de asemenea lipsiţi de libertate, nu erau lăsaţi să plece acasă. Chiar a fost cazul unor minor căruia bunicul îi decedase, iar inculpaţii au refuzat să-l lase la înmormântarea propriului bunic.

Mai mult, traficanţii îi obligau pe părinţi să le pună la dispoziţie documente care să le dea dreptul să ridice alocaţiile copiilor, dar şi ajutoarele lor sociale.

Cinci cămătari au fost reţinuţi, iar alţi doi sunt cercetaţi sub control judiciar. Sunt acuzaţi de trafic de minori şi lipsire de libertate. Autorităţile au ridicat carduri bancare, zeci de mii de lei şi cupoane sociale în baza cărora cei din reţea ridicau alocaţiile copiilor.

Ce copil adorabil! Simona Gherghe către Maria: "Cât fac 1+1? Maria: Mult" Cel mai emoționant interviu din isto... Ultimele ore în familie! Maria, fetița de patru ani și mama ei imobilizată într-un scaun cu rotile vor rămâne fără casă!...
Ultimele știri