Live acumMireasa
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Peste 150 de apeluri telefonice, în medie, preluate de cãtre fiecare vedetã în cadrul Teledonului Români Împreună. Peste 4 milioane de Euro, suma donatã pânã acum

Teledonul Români Împreunã, transmis în direct, simultan pe 5 canale tv, Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV si Antena 3, vreme de 6 ore, fiind cea mai lungã transmisiune tv de acest tip din România şi unicã din punct de vedere tehnic a fost o provocare nu doar pentru echipa de producţie, ci şi pentru vedetele participante.

Peste 150 de apeluri telefonice, în medie, preluate de cãtre fiecare vedetã în cadrul Teledonului Români Împreună

Peste 4 milioane de Euro este suma strânsã pânã acum în urma donaţiilor, bani ce vor fi folosiţi pentru utilarea secţiilor ATI cu echipamente si aparaturã medicalã. Zeci de mii de echipamente de protecţie au plecat deja spre Spitalele Judeţene din Suceava, Deva şi Botoşani.

Zeci de mii de români, oameni simpli, vedete, dar şi companii româneşti sau multinaţionale au rãspuns apelului de solidaritate lansat de cãtre trustul Intact şi au spus Ajut eu!, iar apelurile lor telefonice au fost preluate de peste 40 de vedete, care au ascultat poveștile impresionante ale celor care au decis că vor să facă un gest de solidaritate.

Pe parcursul a 6 ore, vedetele ce au participat la teledonul Români Împreună au răspuns la 6.227 de apeluri, ceea ce înseamnă că timp de 173 de ore, 7 minute și 52 de secunde, fiecare vedetă a răspuns în medie la aproape 156 de apeluri.

Liviu Vârciu a primit 255 de apeluri și a petrecut aproape 4 ore și 50 de secunde la telefon cu cei de acasă. Denis Hanganu, Florentina Fântânaru, Ramona Olaru și Cătălin Scărlătescu s-au numărat și ei printre cei care au răspuns, în medie, la peste 200 de apeluri, petrecând în medie câte 5 ore cu toți oamenii care au dorit sã ajute în cadrul teledonului organizat de Antena 1, Antena Stars, Happy Channel, ZU TV, Antena 3 şi Fundaţia Mereu Aproape.

Într-un interval de 6 ore, atât cât a durat difuzarea teledonului Români Împreună, Cristina Ciobănașu a petrecut la telefon 5 ore și 41 de minute cu 156 de oameni. Îndrăgita actriță și-a acordat doar 2 minute de pauză pe oră, încercând astfel să fie cât mai aproape de românii care s-au decis să răspundă apelului lansat de către trustul Intact.

Primele demersuri cu banii obţinuţi în urma donaţiilor au început la nici 24 de ore de la încheierea Teledonului Români Împreunã. Luni a fost perfectat contractul pentru cumpãrarea a 30 de aparate de ventilaţie, destinate cazurilor grave de Covid 19, aparate ce pot fi folosite atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Marţi a fost fãcutã plata pentru alte 30 de ventilatoare de înaltã performanţã.

Tot luni, Fundaţia Mereu Aproape a semnat contractele cu cinci producãtori şi a plãtit avansul pentru achiziţionarea a douã staţii ATI complet utilate. Una dintre acestea va ajunge la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova, iar cea de-a doua la Spitalul de Urgenţã din Timişoara. Componente ale acestor staţii, printre care dispozitive medicale complexe şi complete, care conţin şi pat multifunctional, dar şi ventilatoare au fost deja trimise cãtre cele douã spitale.

De asemenea, 10.000 de mãşti, 2.000 de viziere de protecţie şi 1.000 de teste rapide vor ajunge zilele acestea la Institutul C.C. Iliescu din Bucureşti, la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi la Secţia de Neonatologie a Spitalului Judeţean Suceava, toate acestea fiind donate Fundaţiei Mereu Aproape de cãtre Mihail Lala, fondatorul Lamda Capital.

Miercuri au fost semnate şi contractele cu cei doi furnizori români de echipamente de protecţie şi a fost plãtit avansul. 48.000 de mãşti vor ajunge joi dimineaţa la Spitalul Judeţean din Suceava. Tot joi, spre Spitalul Judeţean din Deva şi cel din Botoşani vor fi livrate câte 25.000 de mãşti. În total, în acest moment, Fundaţia Mereu Aproape poate spune cã asigurã în zilele ce urmeazã 350.000 de mãşti, 250.000 de halate şi 20.000 de combinezoane.

Cei care vor sã ajute o pot face în continuare, pânã pe 5 aprilie, donând Fundației Mereu Aproape cu cardul, prin transfer bancar în conturile RO86BTRL000AJUTEU8848RON și RO32BTRL000AJUTEU8848EUR (Swift BTRLRO22) deschise la Banca Transilvania, cu cardul on line sau paypall pe site-ul www.ajuteu.ro sau prin SMS de 2 Euro la numărul 8848.

În fiecare zi, în cadrul Observatorului 19 de la Antena 1, Alessandra Stoicescu va prezenta toate achiziţiile fãcute.

Fie că ești persoana care vrea să-i fie îndeplinită o dorință sau că știi pe cineva care are o dorință, Ajuteu.ro este platforma unde dorințele devin realitate. Alege una dintre cele două variante și urmează pașii de înscriere, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Video