Kaspakino, rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească
În ediția din 7 martie 2022 a emisiuni Chefi fără limite, chef Maria din insula grecească Lemnos a preparat rețeta Kaspakino,rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească.
Publicat: Miercuri, 09 Martie 2022, 10:51 | Actualizat: Vineri, 15 Aprilie 2022, 10:01- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
În bucătăria grecească există o varietate de rețete specifice anumitor regiuni, care se prepară cu ingrediente locale. În rețeta Kaspakino, rețetă de de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească, ingredientul local este brânza kalathaki. Este o brânză proaspătă din lapte de capră, ușor asemănătoare cu brânza feta. Are o textura dură și gust aromat, datorită ierburilor și florilor sălbatice care cresc pe insulă și cu care se hrănesc caprele.
Insula Lemnos, acolo unde se află concurenții Chefi fără limite la momentul actual, este celebră pentru ingredientele locale printre care pastele, vinul, dar și diferite sortimente de brânză porodusă din lapte de oaie și de capră.
Pe aceeași temăȘi pentru că rețeta conține carne de miel, aceasta se prepară în mod deosebit pentru ziua de Paște, când preparatele din carnea de miel sunt la mare căutare. Chef Maria ne-a dezvăluit această rețetă simplă și rapidă, pe care o putem prepara și noi acasă, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari de mai jos.
Pe aceeași temăKaspakino, rețetă de miel cu brânză kalathaki din bucătăria grecească - Ingrediente
- 500 gr carne de miel
- 250 gr brânză de capră, kalathaki
- 200 gr orez
- 400 ml apă
- 30 ml ulei de măsline
- sare și piper, după gust
Kaspakino, rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească - Mod de preparare
Porționăm carnea de miel, o condimentăm cu sare și piper și o rumenim pe toate părțile într-o tigaie încinsă, cu ulei de măsline.
O rumenim pentru 2 minute pe fiecare parte, fără a adăuga apă sau alt lichid în afară de uleiul de măsline. Nu este necesară o rumenire intensă pentru că urmează a fi peparată și în cuptor.
După 2 minute de preparare adăugăm apă cât să fie carnea ușor acoperită. Acoperim și tigaia cu un capac. Lăsăm carnea de miel să fiarbă în apă timp de 20 de minute. Dacă mai necesită, mai adăugăm apă pe parcursul fierberii.
Între timp preparăm orezul
Luăm 3-4 linguri din sosul de la carnea de miel și punem într-o altă tigaie. Adăugăm ½ pahar cu orez și amestecăm continuu orezul din tigaie pentru a nu se arde. Îl vom găti aproximativ 2 minute.
Într-un bol ceramic punem carnea de miel, apoi orezul și completăm cu un pahar de apă. Deci proporția de orez/apă este sde1/2.
Punem bolul la cuptor pentru 15-20 de minute, la 160-180 de grade Celsius. După 15 minute verificăm mâncarea. Dacă mai necesită, mai adăugăm puțină apă. Apoi adăugăm deasupra brânza feliată și punem din nou bolul la cuptor. Lăsăm mâncare în cuptor pentru 10 minute, până când brânza se topește și se rumenește la suprafață.
Pentru mai multe detalii despre cum se prepară rețeta Kaspakino, rețetă de miel cu brânză de capră din bucătăria grecească, accesați și materialul video de mai sus.