Afelia cu bulgur sau Cuburi de porc cu bulgur. Un preparat cipriot extrem de gustos!
O combinație inedită de ingrediente, într-o rețetă cipriotă ce cucerește orice degustător: Rețeta Afelia cu bulgur sau Cuburi de porc cu bulgur.
Publicat: Luni, 07 Octombrie 2019, 20:40 | Actualizat: Miercuri, 11 August 2021, 10:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O combinație inedită de ingrediente, într-o rețetă cipriotă ce cucerește orice degustător: Rețeta Afelia cu bulgur sau Cuburi de porc cu bulgur.
Rețeta Afelia cu bulgur sau Cuburi de porc cu bulgur - Ingrediente:
- 1 kg carne de porc (ceafă de porc)
- 500 ml vin roșu
- 500 ml ulei de măsline
- 200 g bulgur sau cușcuș
- 200 gr bulion de roșii
- 2 cuburi de pui (knorr)
- 100 g ceapă galbenă
- 200 g rucola
- Boabe de coriandru măcinate
- Sare și piper
- Lămâie
- Iaurt grecesc
Rețeta Afelia cu bulgur sau Cuburi de porc cu bulgur - Mod de preparare
Se presară coriandrul peste carne și se amestecă bine.
Într-o tigaie încinsă cu ulei, se rumenește carnea pe toate părțile. Se stinge cu vin, se asezonează cu sare, piper și coriandru, după gust și se lăsă la foc mic, aproximativ 30 de minute, sau până se frăgezește carnea.
Se toacă ceapa mărunt, se călește în ulei de măsline încins și se adaugă bulgurul.
VEDEȚI ȘI Rețeta Vită în sos de rodii cu bulgur și legume!
Într-un vas, se fierbe apă cu 2 cuburi knorr de pui.
Când bulgurul și ceapa devin aurii se adaugă apa fierbinte și se lasă să fiarbă 2-3minute. Apoi, se stinge focul și se acoperă vasul cu un prosop, iar peste acesta se pune capac. Se mai amestecăm din când în când.
Se servește cu salată de rucola asezonată cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.