Antena Căutare

Vită în sos de rodii cu bulgur și legume

Ingrediente

  • 600 gr carne de vită
  • 150 gr ceapă roşie
  • 120 gr sos de rodie
  • 1 fruct rodie
  • 10 gr miere
  • Pentru preparare bulgur:
  • 350 gr bulgur
  • 2 cepe medi, roșii
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 ardei gras verde
  • Sare
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 pachet cu 7 condimente arăbești

Mod de preparare

Este foarte important de reţinut că sosul de rodie trebuie ţinut la cald, că dacă nu ajunge 4-5 minute se întăreşte!
Se taie ceapa julien și se căleşte în puţin ulei de măsline.
Carnea de vită se taie în cubuleţe, se adaugă peste ceapă, se călesc puţin împreună, apoi se adaugă apă şi se lasă la fiert până ce carnea este bine pătrunsă.
Se potrivește gustul cu sare, 7 condimente şi sosul de rodie ținut la cald.
Preparatul se lasă pe foc până se caramelizează.
Pentru garnitura, bulgurul se pune la hidratat, în apă, pentru circa 15 minute.
Între timp se toacă ceapa , ardeiul roşu şi verde, în cubulețe cubuleţe şi se trag la tigaie cu puţin ulei de măsline apoi se adaugă bulgurul şi sarea.
Se servește carnea de vită în sos de rodie, cu garnitura de bulgur și legume.

Ceviche de creveți cu avocado și cocktail sos... Supă cremă de țelină cu gorgonzola și nuci caramelizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x