Ingrediente
- 600 gr carne de vită
- 150 gr ceapă roşie
- 120 gr sos de rodie
- 1 fruct rodie
- 10 gr miere
- Pentru preparare bulgur:
- 350 gr bulgur
- 2 cepe medi, roșii
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- Sare
- 100 ml ulei de măsline
- 1 legătură pătrunjel
- 1 pachet cu 7 condimente arăbești
Mod de preparare
Este foarte important de reţinut că sosul de rodie trebuie ţinut la cald, că dacă nu ajunge 4-5 minute se întăreşte!
Se taie ceapa julien și se căleşte în puţin ulei de măsline.
Carnea de vită se taie în cubuleţe, se adaugă peste ceapă, se călesc puţin împreună, apoi se adaugă apă şi se lasă la fiert până ce carnea este bine pătrunsă.
Se potrivește gustul cu sare, 7 condimente şi sosul de rodie ținut la cald.
Preparatul se lasă pe foc până se caramelizează.
Pentru garnitura, bulgurul se pune la hidratat, în apă, pentru circa 15 minute.
Între timp se toacă ceapa , ardeiul roşu şi verde, în cubulețe cubuleţe şi se trag la tigaie cu puţin ulei de măsline apoi se adaugă bulgurul şi sarea.
Se servește carnea de vită în sos de rodie, cu garnitura de bulgur și legume.