Cea mai bună rețetă de zacuscă de pește! Nina Rus de la Chefi la cuțite dezvăluie secretul reușitei!
În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă a emisiunii Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte! Cum se face delicioasa zacuscă de păstrăv?
Publicat: Marti, 17 Septembrie 2019, 10:35 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:07În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă a emisiunii Chefi la cuţite promovează preparatele cu peşte! Cum se face delicioasa zacuscă de păstrăv?
REȚETĂ ZACUSCĂ DE PĂSTRĂV. Consumul în România este şi de patru ori mai mic decât în alte ţări europene. Astfel, chef Nina Rus (fostă concurentă Chefi la cuțite) spune că, pe lângă borcanele cu murături, am putea aduna în cămară şi zacusca de păstrăv afumat. Se prepară simplu, acasă. Poate fi depozitat la borcan, peste iarnă, după reţete pe toate gusturile.
REȚETĂ ZACUSCĂ DE PĂSTRĂV. În timp mulţi românil nu ştiu ce legume să mai aleagă pentru conservele pentru iarnă, alţii se uită după cei mai buni peşti.
- CITEȘTE ȘI: Îl mai știi pe Munti, câștigătorul sezonului trecut Chefi la cuțite? A ajuns de nerecunoscut | FOTO
Pentru că, în sezonul rece, zacusca de păstrăv va fi încă proaspătă, la borcan.
REȚETĂ ZACUSCĂ DE PĂSTRĂV. Pentru semifinalista de la emisiunea Chefi la cuţite, păstrăvul este un ingredient care poate fi integrat în sute de reţete. Înainte de a adăuga piesa de rezistenţă, zacusca se face după metodele cunoscute de orice gospodină.
REȚETĂ ZACUSCĂ DE PĂSTRĂV. „Începem cu păstrăvul afumat, îl pregătim pentru zacuscă. Şi ca să aibă o aromă şi o culoare mai bune o să aruncăm şi o mână de mălai în jar. Se pun peștii pe grătarul de afumat.
Nu punem nici pielea, nici nimic, doar carnea. Nici oase. Încercăm să fim cât de atenţi putem.
Pentru gustul dorit, trebuie o mare atenţie la proporţia dintre carne şi legume. Ca să iasă o zacuscă demenţială o să punem 50% carne de păstrăv afumat şi 50% legume, pregătite ca pentru o zacuscă obișnuită. Ingredientele se amestecă apoi bine
Zacusca se pune în borcan cu grijă să nu rămână bule de aer înăuntru. Borcanele se ţin la sterilizat”, a povestit pas cu pas Nina Rus, fosta concurentă Chefi la cuțite, pașii pentru a obține zacusca de păstrăv.
Urmărește materialul de mai sus ca să afli secrete culinare de excepție! Nu uita să vizitezi pagina de rețete a emisiunii Chefi la cuțite!