Nu ai nevoie de drojdie sau alți agenți de creștere pentru a prepara cele mai delicioase Plăcinte cu ceapă verde!
Din cel mai simplu aluat și într-un timp destul de scurt, poți prepara pentru cei dragi niște delicioase plăcinte cu ceapă verde, bune de ser vit la mic dejun, sau pot chiar înlocui pâinea la una dintre mesele principale.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 02 Aprilie 2020, 09:45 | Actualizat: Joi, 02 Aprilie 2020, 10:14Plăcintele cu ceapă verde pot fi preparatela alegere, fie la tigaie, în baie de ulei, sau fără pic de ulei, dar pot fi preparate și la cuptor, pe hârtie de copt.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Plăcinte cu ceapă verde:
- 450 gr de făină + extra pentru înfăinat
- 250 ml de apă clocotită
- 1/2 linguriță cu sare
- 1 legătură de ceapă verde
- 3 linguri ulei de măsline
- 200 ml ulei pentru prăjit
Rețeta Plăcinte cu ceapă verde - Mod de preparare
Începem prin a pune apa într-un vas, la fiert.
În alt vas, amestecăm făina cu sarea.
Când apa atinge punctul de fierbere o turnăm peste făină și amestecăm intens cu o spatula până când făina absoarbe toată apa.
Lăsăm aluatul pentru plăcinte cu ceapă verde să se răcească atât cât să-l suporte mâinile și îl frământăm pe planșeta înfăinată până când se va desprinde singur de pe mâini.
Putem folosi robotul, pentru a ne ușura munca.
Citește și Rețeta de Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval.
Modelăm aluatul sub formă de rulou și îl lăsăm la odihnit 10-15 minute, acoperit cu o folie de prospețime.
După ce s-a odihnit, tăiem ruloul de aluat în 8 bucăți aproximativ egale.
Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întindem fiecare bucată de aluat pe masa înfăinată, în câte un disc subțire de 2-3 mm grosime.
Cu o pensulă, ungem discurile de aluat pe toată suprafața cu ulei de măsline, presărăm rondele de ceapă verde și le rulăm.
Rulourile obținute le rulăm din nou sub formă de melc, apoi le întindem ușor cu sucitorul de aluaturi.
Încingem ulei într-o tigaie, și scufundăm în el câte 3-4 plăcinte cu ceapă verde.
Le rumenim frumos pe ambele părți la foc iute, pentru a nu se îmbiba cu ulei.
Pe aceeași temăDacă renunțăm la ulei, aplatizăm mai mult plăcintele și le coacem în tigaia încinsă, folosind și un capac pentru a crea efect de cuptor. Când întoarcem plăcintele, ștergem capacul de la tigaie de condensul care se creează.
Dacă optăm pentru a coace plăcintele cu ceapă verde la cuptor, preîncălzim cuptorul și le coacem pentru 15-20 de minute la 180 de grade.
În orice variantă le-am prepara, ies foarte gustoase aceste plăcinte cu ceapă verde, crocante la exterior și cu aspect de foietaj la interior.
Să vă fie de folos!