Foarte gustoasă, dar și foarte sănătoasă, plăcinta cu varză acră și kaizer afumat, poate fi vedetă la masă, chiar și pe un platou cu aperitive.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Placintă cu varză acră și kaizer afumat:
- Pentru aluat de plăcintă:
- 600 gr făină
- 400 ml apă
- 10 ml oțet
- 15 gr sare
- 200 gr untură de porc
- 2 ouă
- Pentru umplutură:
- 2 kg varză murată
- 200 ml ulei
- 200 gr ceapă
- cimbru uscat
- 3 ouă
- 300 gr iaurt
- 400 gr kaizer
- 1 legătură ceapă verde
- mărar uscat
- piper
- 2 căței de usturoi
Rețetă de Placintă cu varză acră și kaizer afumat - Mod de preparare
Ne ocupăm mai întâi de aluat care trebuie să stea la odihnit cel puțin 30 de minute.
Cernem făina într-un vas, facem un locaș la mijlocul ei și punem acolo toate celelalte ingrediente. Le amestecăm bine pe toate și frământăm un aluat ferm pe care îl acoperim cu folie și îl lăsăm la odihnit.
Citește și: Rețeta Plăcintă cu brânză sărată, o rețetă specific românească
Pentru umplutură, călim în ulei, mai întâi ceapa tocată mărunt, usturoiul și kaizerul tocat cuburi. Adăugăm varza tocată fideluță și o amestecăm bine cu ingredientele de pe foc. Călim varza pentru câteva minute și o asezonăm cu cimbru, piper și mărar uscat.
Lăsăm varza să se răcească, apoi legăm compoziția cu 2-3 ouă și puțin iaurt.
Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne și sos alb
Într-o tavă de cuptor întindem 2/3 din aluat și turnăm deasupra umplutura de varză acră. Din restul de aluat facem un grilaj pe care îl așezăm deasupra și coacem placinta cu varză acră și kaizer afumat pentru 35-40 de minute, la 175-180 de grade, în cuptorul încălzit.
O lăsăm să se tempereze, înainte de a o porționa și servi cu poftă.