Foarte gustoasă această plăcintă cu aluat de cartofi, umplută cu felii de șuncă și cașcaval, merge de minune servită cu o salată de roșii cherry stropite cu ulei de măsline și presărate cu oregano, dar este foarte bună și cu ketchup, dar și cu salată de murături!
Citește și: Plăcintă sărată de care nu te saturi niciodată. Se prepară rapid, cu ingrediente la îndemâna oricui
Ingrediente pentru rețeta de Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval:
- Aluat pentru 4 plăcinte:
- 750 gr piure de cartofi, nu foarte tare
- 250 gr făină
- 2 ouă medii
- sare și piper
- 1 linguriță praf de copt
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1/2 linguriță busuioc uscat
- Pentru umplut:
- felii de cașcaval
- felii de șuncă presată
- ketchup pentru uns aluatul
- ulei pentru uns mâinile și tigaia
Mod de preparare pentru rețeta de Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval:
Peste piureul de cartofi, preparat cu o zi înainte, adăugăm făina amestecată cu praful de copt, ouăle, pătrunjelul tocat, busuioc uscat, piper și sare și amestecăm bine totul. Va rezulta un aluat ușor moale și lipicios.
Din aceeași categorie de Rețete cu piureul de cartofi rămas, mai vedeți și:
- Rețeta Găluște de cartofi cu sos de brânzeturi
- Rețeta Rulouri din aluat cu cartofi umplute cu șunculiță și ouă fierte
Lăsăm aluatul la odihnit 15-20 de minute, apoi, cu mâinile bine unse cu ulei, rupem din aluat 1/4 și îl întindem pe un blat de lucru, uns și acesta cu ulei. Îl presăm cu mâinile, pe blatul de lucru și îl întindem într-o foaie de 4-5 mm. Ungem foaia de aluat din piure de cartofi cu puțin ketchup, apoi așezăm felii subțiri de șuncă și peste ele așezăm felii de cașcaval. Împachetăm aluatul cu umplutura în două și presăm bine marginile să nu rămână ingredientele din interior neacoperite. Cașcavalul trebuie să rămână la mijloc, între feliile de șuncă pentru a se topi lent în timpul procesului termic.
Citește și: Cum putem prepara o plăcintă aperitiv din friptura rămasă pentru a doua zi
Transferăm plăcinta în tigaia unsă și încinsă și o coacem la foc mediu, pe ambele părți. Punem și un capac peste tigaie să se coacă plăcinta uniform, dar avem grijă să o verificăm, pentru a nu se arde.
Procedăm la fel și cu următoarele plăcinte.
Este foarte gustoasă această Plăcintă la tigaie cu aluat de cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval, mai ales servită ușor caldă, dar merge și rece, luată la pachet. Merge tare bine și reîncălzită.
Spor și poftă bună!
Cum se prepară cele mai gustoase Saleuri cu pastă de jumări și chimen.... Cum se prepară Rețeta tradițională Pastă de jumări, servită ca aperitiv în restaurantele din Ardeal...