Chec aperitiv cu dovlecei și brânză, pentru mic dejunuri savuroase
Pentru mic dejunuri savuroase, sau pentru pachetul de la serviciu, sunt ideale câteva felii dintr-un astfel de chec aperitiv cu dovlecei și brânză!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 02 Septembrie 2020, 09:02 | Actualizat: Joi, 09 Decembrie 2021, 10:29- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Checul aperitiv cu dovlecei și brânză, pentru mic dejunuri savuroase, se prepară destul de rapid și nu necesită multe ingrediente.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Chec aperitiv cu dovlecei și brânză:
- 500 gr dovlecei răzuiți
- 150 gr brânză telemea, sărată
- 2 ouă, medii
- 100 ml ulei
- 100 gr iaurt grecesc
- 1 linguriță rasă cu praf de copt
- 350 gr făină
- 1 legătură de mărar verde
- câteva frunze de busuioc verde
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Chec aperitiv cu dovlecei și brânză?
Se spală bine dovleceii și fără a se decoji, se răzuiesc, se scurg bine și se amestecă cu brânza, de asemeni, răzuită.
Se încorporează cele două ouă, uleiul, iaurtul, mărarul tocat și frunzele de busuioc tocate și, la final, făina cernută împreună cu praful de copt.
Se omogenizează bine compoziția pentru Chec aperitiv cu dovlecei și brânză și se lasă la odihnit 5-6 minute.
Pe aceeași temăRețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac. Brioșe aperitiv perfecte pentru gustări sau pachete
Compoziția se întinde într-o tavă clasică de chec, tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul încălzit, în prealabil, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul este frumos rumenit la suprafață.
Se lasă să se tempereze în tavă, pentru a nu se deforma, apoi se secoate și se feliază frumos.
Este delicios atât cald cât și rece, alături de legume proaspete, sau un pahar cu iaurt.
Spor la preparat rețeta de Chec aperitiv cu dovlecei și brânză și poftă bună la savurat!