- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru rețeta de budincă aperitiv cu legume și brânzeturi, legumele pot varia în funcție de sezon, sau de preferințele fiecăruia. La fel și brânzeturile, important este să avem textură compactă și, de ce nu, spectacol de culori pentru un aspect plăcut.
Iată care sunt ingredientele pentru Rețeta de budincă aperitiv cu legume și brânzeturi:
- 1 dovlecel/zucchine
- 2 cartofi
- 2 ardei roșii
- 1 ceapă roșie
- 150 gr măsline negre, fără sâmburi
- 3 ouă
- 150 g smântână
- 150 gr brânză de vaci, proaspătă
- 150 gr cașcaval afumat
- 50 gr parmezan
- 200 g făină
- câteva fire de pătrunjel verde
- sare și piper
- puțin cimbru
- 1 linguriță praf de copt
- 25 gr unt + 1 linguriță ulei
Mod de preparare pentru Rețeta de budincă aperitiv cu legume și brânzeturi
Spălăm cartofii și îi punem la fiert în apă rece. Îi lăsăm doar până se pătrund ușor la testul cu furculița. Se curăță și se toacă cuburi.
Ceapa roșie, dovlecelul și ardeii se toacă în cuburi și se trag ușor la tigaie în unt cu ulei de măsline. Se presară și puțin cimbru uscat, apoi se lasă la răcit.
Pentru aluat, se amestecă ouăle cu un praf de sare și unul de piper, apoi se adaugă iaurtul în care se stinge praful de copt. Se omogenizează compoziția, apoi se adaugă bânza proaspătă și parmezanul răzuit.
Citește și: Rețeta Budincă aperitiv cu șuncă și legume
Cașcavalul afumat se taie în cuburi de mărimea celor de legume, iar măslinele se feliază grosier, dau dacă sunt micuțe, se pot lăsa întregi.
Se amestecă toate ingredientele cu aluatul pentru budincă.
Se tapetează o formă de copt cu puțin unt și se întinde compoziția de budincă aperitiv în ea.
Budinca aperitiv cu legume și brânzeturi se coace la 180 de grade, pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Citește și: Rețeta Budincă aperitiv cu șuncă presată și legume
Se lasă să se tempereze, apoi se poate felia și servi ușor caldă, cu diverse sosuri de roșii, de iaurt, sau cu legume proaspete.
Spor și poftă bună!
Nectar de cireșe natural și fără conservanți... Pandișpan cu cremă de vanilie și multe fructe - Rețeta Ramonei Olaru de la Neatza cu Răzvan și Dani...