Chec cu vișine și nucă
Când ai poftă de desert, te duci cu gândul la clasicul chec, iar dacă-l vrei mai complex, prepari un chec cu vișine și nucă, o combinație perfectă.
Publicat: Marti, 06 Noiembrie 2018, 21:59 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:27- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Când ai poftă de desert, te duci cu gândul la clasicul chec, iar dacă-l vrei mai complex, prepari un chec cu vișine și nucă, o combinație perfectă.
Ingrediente pentru rețeta de chec cu vișine și nucă
- 250 g făină
- 200 g zahăr
- 100 g nucă măcinată
- 6 ouă
- 6 linguri de ulei
- 1 plic praf de copt
- zahăr pudră
- 10 g zahăr vanilat
- sare
- 300 g vișine
- esență de vanilie
Mod de preparare pentru rețeta de chec cu vișine și nucă
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile cu un praf de sare.
Când spuma este destul de fermă, se adaugă zahărul și se mixează până se obține o bezea tare, lucioasă
Separat, se freacă gălbenușurile cu ulei și esența de vanilie.
Cu ajutorul unei palete se încorporează gălbenușurile în albușuri și, treptat, făina cernută, nuca și praful de copt.
Într-o tavă de chec, tapetată cu hârtie de copt, turnăm compoziția .
Vișinele se presară pe toată suprafața compoziției din tavă.
Dam tava la cuptor, la foc mediu (160 grade cuptor electric cu ventilație), pentru 30 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Se lasă checul cu vișine și nucă să se răcească pe un grătar, apoi se pudrează cu zahăr și se feliază.
Poftă bună!