Chec de casă cu cacao și vanilie
Un așa desert simplu, dar delicios, nu refuză niciun pofticios: ”Chec de casă cu cacao și vanilie”.
Publicat: Marti, 01 Mai 2018, 22:02 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:11- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Un așa desert simplu, dar delicios, nu refuză niciun pofticios: ”Chec de casă cu cacao și vanilie”.
Ingrediente pentru chec de casă cu cacao și vanilie
- 5 ouă
- 200 gr de făină
- 1 plic de praf de copt
- 1 plic de zahăr vanilat
- 2 linguri de cacao
- 4 linguri de ulei
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte
Mod de preparare pentru chec de casă cu cacao și vanilie
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Gălbenusurile se freacă intens cu zahăr pudră.
Albușurile se bat spumă.
Se adaugă puțină zeamă de lămâie (sau chiar un strop de oțet ) și un praf de sare.
Se amestecă gălbenușurile cu uleiul și făina adăugată treptat, apoi se încorporează laptele.
Se adaugă și albușurile bătute spumă și se încorporează ușor cu o lingură.
Se împarte aluatul de chec in două: intr-o parte se adaugă vanilie, iar în cealaltă cacaua.
Se pune în tavă o parte din aluat, apoi a doua și cu o furculiță sau un bețișor pentru frigărui, se marmorează checul.
Se coace pentru 25-30 de minute, în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și se feliază.