Rețeta de Ciorbă de legume acrită cu corcodușe. Ciorbă de vară, gustoasă și răcoroasă
Pentru un prânz de vară, lejer și gustos, o rețetă de ciorbă de legume acrită cu corcodușe, ce va cuceri în mod deosebit.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 03 Iunie 2020, 11:35 | Actualizat: Miercuri, 31 Martie 2021, 14:46- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o ciorbă acrișoară, de vară, cu gust deosebit, care poate fi servită și cu 1-2 linguri de smântână, sau cu niște saleuri cu brânză, cu bacon crocant, sau după pofta fiecăruia.
Ingrediente pentru rețeta Ciorbă de legume acrită cu corcodușe:
- 1-2 dovlecei
- 1-2 cartofi
- 2 cepe
- 1 morcov mare
- 1 păstârnac
- 1 ardei gras, galben
- 250 gr corcodușe verzi
- sare și piper, după gust
- pătrunjel, mărar și leuștean
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare pentru rețeta Ciorbă de legume acrită cu corcodușe:
Se curăță ceapa, se toacă solzișori și se călește ușor în ulei, doar până se pătrunde puțin.
Se curăță morcovul și păstârnacul, se toacă cuburi și se adaugă peste ceapă, amestecându-le pentru a-și degaja aromele și a se pătrunde ușor. Se amestecă bine pe foc, apoi se adaugă 2 l de apă fiartă. Se lasă să fiarbă pentru 2-3 minute, apoi se adaugă dovleceii și cartofii curățați și tăiați în cuburi mai mari, precum și ardeiul curățat și tăiat în cuburi.
Pe aceeași temăÎntr-un alt vas se pun corcodușele verzi la fiert, în apă cât să fie bine acoperite. Se adaugă și puțină sare. Se lasă să fiarbă până se pătrund binemși se desface pulpa de pe sâmburi, apoi se trec prin sită și se adaugă în vasul cu ciorba de legume.
Pe aceeași temăSe asezonează ciorba cu sare și piper și se mai lasă pe foc maxim 10 minute, timp în care se adaugă și leușteanul.
La final, sau în timpul servirii, se adaugă și pătrunjel verde, tocat.
Poftă bună!