Ciorbă din verdețuri de primăvară. O explozie de gusturi și de sănătate curată
Dacă vă plac ciorbele verzi: de lobodă, ștevie, urzici, salată, sau spanac, reuniți-le într-una singură și veți avea o explozie de gusturi și de sănătate curată.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 01 Aprilie 2020, 12:37 | Actualizat: Vineri, 19 Mai 2023, 10:49Adunate la un loc atâtea arome și vitamine, cu siguranță, îți conferă o stare de bine, dar și senzație de sățietate până la masa viitoare.
Ingrediente pentru Rețeta Ciorbă din verdețuri de primăvară:
- 250 gr urzici
- 250 gr spanac
- 1 salată verde
- 250 gr lobodă
- 250 gr ștevie
- 2 legături de leurdă
- 2 legături de ceapă verde
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 legătură de leuștean
- 3-4 roșii, sau roșii cuburi conservate
- 1 morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- sare, după gust
- 2 l apă
- 2-3 linguri de ulei
- 1 l borș de casă
Mod de preparare pentru Rețeta Ciorbă din verdețuri de primăvară
Spălăm foarte bine toate verdețurile, mai ales urzicile care sunt mai poreoase și mai pline de impurități.
Le tocăm mărunt, fără a le mai opări pentru a nu-și pierde din propriețăți. Nutriționiștii ne asigură că nu sunt toxice și nu trebuie, în mod expres, să aruncăm apa în care se opăresc. Verdețurile se oporesc pentru a fi tocate mai ușor, sau, urzicile pentru a nu ne înțepa.
Pe aceeași temăPunem la fiert apa împreună cu borșul.
Curățăm rădăcinoasele și le dăm pe răzătoare.
Tocăm ceapa mărunt, împreună cu leurda și le punem la călit în ulei. Adăugăm rădăcinoasele răzuite și puțină apă fierbinte pentru a le ajuta să se pătrundă. Când acestea sunt pătrunse, adăugăm roșiile tocate cuburi și din nou puțină apă fierbinte. Le lăsăm să fiarbă 7-8 minute, apoi adăugăm verdețurile tocate.
Amestecăm bine totul, să se pătrundă și verdețurile, apoi adăugăm apa fiartă împreună cu borșul.
Pe aceeași temăMai lăsăm ciorba din verdețuri de primăvară să fiarbă 10-12 minute, iar cu 5-6 minute înainte de stingere, adăugăm leușteanul tocat.
Leușteanul se adaugă, întotdeauna, înainte de stingerea focului pentru a-și lăsa aroma în ciorbe.
Pătrunjelul se adaugă după stingerea focului, pentru că aroma acestuia se degajă mai rapid.
Spor și poftă bună!