Cotlet de berbecuț cu ratatouille
1. Cotletele de berbecut se curata de grasime, se asezoneaza cu sare si piper si se trag la tigaie in putin ulei de masline, pentru 4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Publicat: Marti, 22 Martie 2016, 16:29 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:41Ingrediente
- 15 cotlete de berbecut
- 4 vinete
- 4 zucchini
- 4 buc. ardei gras rosu
- 1 kg ceapa rosie
- 2 cutii busuioc
- 1 l ulei de masline
- sare
- piper
- 1 cutie cimbru
- 1 sticla vin rosu
- 1 pachet unt
Mod de preparare
1. Cotletele de berbecut se curata de grasime, se asezoneaza cu sare si piper si se trag la tigaie in putin ulei de masline, pentru 4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
2. Se transfera apoi intr-o tava de cuptor, se asezoneaza cu cimbru si busuioc, se stropesc cu ulei de masline, apoi se adauga cubulete de unt printre ele si se completeaza cu vin.
3. Se da tava la cuptor pana cand se evapora alcoolul.
4. Legumele se curata, se toaca in cuburi si se trag la tigaie in unt si ulei de masline, adaugandu-se pe rand: mai intai ceapa, apoi ardeii, vinetele si zucchini.
5. Se asezoneaza cu sare, piper, cimbru si busuioc, iar cand sunt usor patrunse, se adauga peste cotletele de berbecut de la cuptor si se mai lasa 10-15 minute, pana cand aromele se intrepatrund.
Tigaia recomandata pentru prepararea retetei este: