Creveți cu sos de unt cu pătrunjel sau scoici în sos de vin? Cele mai simple rețete pe care le poți pregăti acasă
Deși este septembrie, multe persoane se află, însă, la malul mării. Totuși, dacă nu mai ai concediu te poți relaxa savurând niște scoici ori creveți în sos de unt și pătrunjel, pe care le poți pregătit chiar tu, acasă la tine.
Publicat: Miercuri, 04 Septembrie 2019, 13:47 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:09Deși este septembrie, multe persoane se află, însă, la malul mării. Totuși, dacă nu mai ai concediu te poți relaxa savurând niște scoici ori creveți în sos de unt și pătrunjel, pe care le poți pregătit chiar tu, acasă la tine.
Așadar, dacă chef Radu Tudor vă propune o reţetă nemaipomenită de creveţi cu sos de unt cu pătrunjel şi peperoncino, chef Cătălin Scărlătescu vă recomandă o porţie de scoici în sos de vin, cum numai el ştie să facă.
Chef Radu a gătit creveți cu sos de unt cu pătrunjel și peperoncino, pentru prepararea căruia aveți nevoie de pătrunjel, pătrunjel, usturoi, sare, peperoncino, piper și, evident, bază de pește.
”L-am pus în tigaie, reglăm focul, adăugăm puțin ulei de măsline, după care și usturoi. Stingem cu puțin vin, iar apoi adăugăm cubulețe de unt și peperoncino.”, spune chef Radu.
Creveţii sunt unul dintre cele mai populare alimente din categoria fructelor de mare. 100 de grame de creveţi ne furnizează o jumătate din cantitatea de nutrienţi necesari pentru energia zilnică.
Să nu uităm însă de celebrele scoici în sos de vin. Chef Cătălin Scărlăptescu este maestru în prepararea lor. Pentru a le găti trebuie să pui scoicile într-o tigaie cu ulei și vin, după care să le acoperi și gata. E o rețetă simplă și delicioasă, care se recomandă a fi consumată și în cazul dietelor.
”Scoicile mele sunt pe gustul unor oameni, dar sunt alți oameni care gătesc la fel de bine ca mine scoicile”, declară chef Cătălin Scărlătescu.