Cum faci cel mai delicios crumble cu zmeură și fulgi de migdale
Dacă ai poftă de un desert rapid cu fructe de sezon, rețeta de crumble cu zmeură și fulgi de migdale, este ideală și foarte ușoară.
Publicat: Luni, 29 Iulie 2019, 10:53 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13Dacă ai poftă de un desert rapid cu fructe de sezon, rețeta de crumble cu zmeură și fulgi de migdale, este ideală și foarte ușoară.
Rețeta Crumble cu zmeură și fulgi de migdale - Ingrediente
- Pentru crumble:
- 200 g unt cu 82% grăsime
- 100 g făină
- 100 gr fulgi de ovăz
- 100 gr fulgi de migdale
- un praf de sare
- 50 g zahăr
- Pentru umplutură:
- 400 g zmeură
- 50 g zahăr cu aromă de vanilie
- 1 linguriță amidon de porumb
- puțin unt pentru uns vasul
Rețeta Crumble cu zmeură și fulgi de migdale - Mod de preparare
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Pentru aluatul de crumble, amestecăm într-un bol făina, cu un praf de sare, zahărul, cerealele și fulgii de migdale.
Adăugăm untul rece, tăiat cubulețe și cu vârful degetelor frământăm rapid un aluat sfărâmicios.
Acoperim aluatul de crumble și îl dăm la rece pentru 30de minute.
Spălăm zmeura, o scurgem bine șși o amestecăm cu zahărul vanilat și amidonul.
Ungem cu puțin unt un vas de ceramică.
Presărăm la bază un strat de crumble, apoi adăugăm zmeura.
Presărăm deasupra restul de crumble și dăm vasul la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade.
Servim deliciosul Crumble cu zmeură și fulgi de migdale, rece, presărat cu zahăr vanilat.
Din aceeași categorie, vedeți și rețetele: