Dacă vă este poftă de un desert șimplu și rapid cu prune, nu ezitați să încercați acest delicios Crumble cu prune și nuci! Papilele vor dansa de fericire!
Dacă vreți ceva mai delicat și aspectuos, încercați acest Pandișpan bicolor cu prune!
Ingrediente pentru Crumble cu prune și nuci
- Pentru crumble:
- 185 g unt(65%)
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- un praf sare
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Pentru umplutură:
- 500 g prune
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 linguriță scorțișoară, pudră
- 50 g nucă măcinată
- 50 g pesmet
- 15 g unt
Mod de preparare Crumble cu prune și nuci
Spălăm bine prunele, le ștergem, le îndepărtăm sâmburii și le feliem în 4 sau 6, în funcție de mărimea lor.
Ungem forma de copt cu puțin unt, apoi presărăm la baza ei nuca măcinată, amestecată cu pesmetul.
Așezăm prunele peste patul de nucă și pesmet și presărăm zahăr vanilat și scorțișoară peste ele.
Le lăsăm să se odihnească până preparăm aluatul de crumble.
Amestecăm făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare și adăugăm peste acest amestec, untul rece, tăiat în cuburi.
Cu vârfurile degetelor amestecăm rapid untul cu făina, până obținem niște firimituri, pe care le presărăm peste prune.
Dăm forma la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade, sau până când deliciosul crumble cu prune și nuci, se rumenește bine la suprafață.
Este foarte bun, atât cald, cât și rece.
Opțional, se pudrează cu zahăr.