Cum preparăm cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok
Pentru că sunt tare gustoși cartofii noi, atunci când sunt micuți și proaspeți, vă propunem o simplă și rapidă rețetă de cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 06 Mai 2020, 09:37 | Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2023, 11:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preparați în acest mod, cartofii noi sunt potriviți ca garnitură pentru orice friptură, dar merg de minune serviți simpli, calzi, doar cu o salată verde alături, sau cu un sos de iaurt și usturoi.
Ce ne trebuie pentru rețeta de cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok:
- 1 kg cartofi noi, micuți
- 100 gr unt gras, sau untură de pasăre
- 1 crenguță de rozmarin
- sare și piper, după gust
- 3-4 căței de usturoi
Cum preparăm cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok
Alegem cartofi micuți, cam de aceeași mărime, îi spălăm bine, fără a-i curăța de coajă și îi ștergem cu prosoape de hârtie. Presărăm sare și piper peste ei și îi amestecăm bine.
Într-o tigaie adâncă, un wok, punem untul sau untura de pasăre la încins și adăugăm 2 căței de usturoi curățați și striviți, dar și crenguța de rozmarin. Lăsăm usturoiul și rozmarinul în tigaie doar până se aromatizează grăsimea, 1-2 minute, apoi le îndepărtăm și adăugăm cartofii.
Rumenim bine cartofii pe toate părțile, la foc mediu, scuturând periodic tigaia pentru a se întoarce cartofii de pe o parte pe alta.
Cînd cartofii sunt pătrunși și bine rumeniți, mai adăugăm în tigaie 2 căței de usturoi răzuiți pe care îi amestecăm bine printer cartofi.
Stingem focul, transferăm cartofii în alt vas, tot adânc și punem un capac peste acesta, pentru a se infuza usturoiul și a aromatize bine cartofii.
Servim cartofii calzi, simpli,cu diverse salate, sosuri, sau ca garnitură la orice friptură.