Cu siguranță ai observat că unii cartofi sunt buni de fiert, fiindcă sunt gata aproape imediat, iar alții merg de minune prăjiți, fiindcă sunt ceva mai gustoși.
Totuși, dacă eticheta de la magazin nu oferă și indicații, atunci cu siguranță s-ar putea să te întrebi care sunt cartofii de prăjit și care sunt cei pentru fiert!
CUM ALEGI CARTOFII PENTRU FIERT SAU PRĂJIT
Ce fel de cartofi se pun la salata de boeuf? Noi recomandăm pe cei în coajă roșie, fiindcă acest soi își păstrează forma după fierbere. Îi poți folosi și la salata orientală, fiindcă merg la fel de bine.
Cum faci cei mai buni cartofi prăjiți din lume?
CARTOFI PENTRU PRĂJIT: Dacă îți plac cartofii prăjiți, atunci trebuie să te decizi cum vrei să fie. Dacă îți plac cartofii prăjiți crocanți, atunci soiul cu coajă roșie e pentru tine. Dacă, dimpotrivă, preferi să ai niște cartofi prăjiți tăiați mai gros, dar extrem de moi și de gustoși în interior, atunci soiul cu coajă albă e pentru tine.
CARTOFI PENTRU COPT: Dacă vrei să faci cartofi copți la cuptor, atunci poți folosi cartofii cu coajă albă, fiindcă sunt cei mai gustoși.
CARTOFI PENTRU FIERT: Cartofii albi sunt și cei indicați pentru a face un piure pufos și gustos.
Pentru mâncărurile gătite alege întrei cei roșii care își păstrează forma sau cei albi, care se pot sfărâma, dar sunt mult mai gustoși!