Cum preparăm cea mai bună rețetă de plăcintă cu brânză sărată, o rețetă specific românească.
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit de ziua micii uniri o delicioasă rețetă de plăcintă cu specific românesc, pe care a denumit-o "Plăcinta Unirii".
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Ianuarie 2020, 11:39 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:00Este o plăcintă combinată, cu puțin stil din Moldova, puțin din Transilvania și din Țara Românească, perfectă pentru așa sărbătoare.
Ingrediente pentru cea mai bună Rețetă de Plăcintă cu brânză sărată:
- 700 gr brânză telemea
- 300 gr brânză de vaci proaspătă
- 400-500 gr smântână cu peste 20% gr
- 10 ouă
- puțină untură
- 500 ml lapte
- Pentru aluat:
- 1 kg făină tip 650
- 1 lingură de oțet
- 1 linguriță de sare
- 450 ml apă
Cum se prepară cea mai bună Rețetă de Plăcintă cu brânză sărată.
Pentru aluat de plăcintă, se amestecă făina cu sarea și se toarnă, treptat, apa caldă și oțetul, amestecând până se obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios și ușor de întins. Aluatul se întinde, cu ajutorul sucitorului, pe masa înfăinată, într-o foaie subțire. Se unge foaia de aluat cu untură și se rulează, sau se împachetează în patru și se dă la frigider până se întărește untura dintre foi.
Pentru umplutura de brânză, se amestecă cele două tipuri de brânză cu smântâna și se încorporează 7 ouă.
Aluatul se împarte în 5-6 părți care se întind în foi subțiri și lungi de dimensiunea tăvii de aragaz. Peste foi se întinde crema de brânză și se rulează. Rulourile de plăcintă cu brânză se așază în tava de aragaz, unul lângă altul.
Se amestecă cele 3 ouă rămase cu un praf de sare și laptele și se toarnă peste rulourile de plăcintă cu brânză din tavă.
Plăcinta cu brânză sărată se coace pentru 35-40 de minute, la 180-200 de grade. Se lasă să se tempereze, se porționează și se pudrează ușor cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Spor și poftă bună!