Cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr?
Frumos colorat și plăcut aromat, gemul de căpșuni este preferatul tuturor, mai ales pentru umplerea clătitelor, sau a papanașilor. Și cum, de la un timp, mulți optăm pentru a incerca să excludem cât se poate zahărul din preparate, vă invităm să vedeți cum putem prepara gem de căpșuni fără zahăr.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 23 Iunie 2020, 10:57 | Actualizat: Marti, 23 Iunie 2020, 11:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Pentru a obține un gem de căpșuni dulce, dar fără adaos de zahăr, trebuie să cpmbinăm căpșunile cu alte fructe cât mai dulci, cu un conținut ridicat de pectină, acel jeleu natural care va închega gemul nostru.
Merele golden auriu sunt printre cele mai indicate să satisfacă cerințele noastre.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Gem de căpșuni fără zahăr:
- 1 kg căpșuni bine coapte
- 1 kg mere golden auriu
- 1 lămâie bio
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Gem de căpșuni fără zahăr?
Mai întâi spălăm bine merele și le feliem fără a îndepărta cotoarele sau coaja, să nu pierdem zaharurile și pectina din ele. Le punem într-in vas cu pereți dubli, punem apă cât să fie bine acoperite și le punem la fiert la foc mic pentru aproximativ o oră și 30 de minute. Folosim aceeași metodă ca la rețetele de peltea de fructe.
După acest interval, trecem totul printr-un tifon împăturit în două și presăm bine pulpa de mere din tifon pentru a obține cât mai mult sirop. Punem din nou siropul rezultat la fiert și îl lăsm aproximativ 30 de minute să devină mai consistent.
Pe aceeași temăSpălăm bine căpșunile, le scurgem foarte bine, le curățăm și le tăiem în sferuri. Le stropim bine cu sucul de la o lămâie. Acesta este necesar pentru a-și păstra căpșunile culoare în timpul tratamentului termic.
Adăugăm căpșunile feliate în siropul de pe foc și le lăsăm la fiert, tot la foc mic, aproximativ 20-30 de minute.
Dacă dorim un gem de căpșuni fără zahăr și fără semințe, putem trece gemul de căpșuni printr-o sită deasă.
Punem gemul de căpșuni fără zahăr, fierbinte, în borcanele sterilizate, înfiletăm capacele și acoperim borcanele cu pături pentru a se răci lent, înainte de a le trece în cămară.