Cum se prepară vișinata de casă? Rețetă veche din străbuni
Nu putem lăsa sezonul vișinelor să treacă fără a profita din plin de aroma și culoarea lor în diverse preparate culinare. De data aceasta le folosim pentru o rețetă de vișinată, așa cum o știm din străbuni.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 18 Iunie 2020, 07:58 | Actualizat: Joi, 18 Iunie 2020, 09:03Chiar dacă găsim în comerț o varietate largă de lichior din fructe, cele preparate în casă vor rămâne întotdeauna cele mai gustoase și mai sănătoase. Și pe deasupra, mai este și satisfacția cămărilor pline cu produse hand made.
Rețeta de vișinată- Ingrediente
- 1 kg vișine
- 500 gr zahăr
- 250 alcool dublu rafinat( 96 de grade)
Cum se procedează pentru a prepara rețeta de vișinată?
Mai întâi desfacem vișinele de pe codițe, le spălăm bine și le lăsăm la scurs.
După ce sunt bine scurse, le așezăm într-o damigeană, sau borcan de sticlă înalt, în straturi alternative cu zahăr.
Avem grijă ca ultimul strat să fie de zahăr pentru a fi acoperite vișinile. La gura damigenei, sau a borcanului, legăm un tifon curat.
Pe aceeași temăLăsăm recipientul cu amestecul de vișine și zahăr, într-o cameră, la loc luminos, dar nu la soare, pentru 10 zile. În acest timp mai agităm recipientul pentru a se amesteca bine vișinele cu zahărul și a se forma sirop. Când vișinele își vor lăsa suficient sirop, cantitatea de zahăr se va topi.
După acest interval turnăm alcoolul în recipient, agităm bine și închidem recipientul cu capacul din dotare. Îl lăsăm așa, la loc răcoros de data aceasta, pentru aproximativ 2 luni. În acest interval de timp se va forma delicioasa vișinată.
Vișinata se strecoară bine prin tifon curat și se îmbuteliază în sticle care se închid ermetic și se păstrează la loc răcoros, în beci sau cămară.
Vișinele nu le aruncăm, putem prepara cu ele diverse deserturi.