- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Plăcut aromată și frumos colorată, căpșunata sau lichiorul de căpșuni, va fi un adevărat elixir consumat ca atare, sau inclus în diverse cocktailuri.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Căpșunată sau Lichior de căpșuni:
- 1 kg căpșuni
- 500 gr zahăr
- 1 l alcool cu peste 90 de grade
- zeama de la 1 lămâie
Cum preparăm în casă Căpșunată sau Lichior de căpșuni
Mai întâi spălăm bine căpșunile, fără a le îndepărta codițele și frunzele, pentru a nu se îmbiba cu apă, pe la cotoare.
Le lăsăm să se scurgă bine, apoi le îndepărtăm frunzele și codițele.
Spălăm bine un borcan de sticlă încăpător și adăugăm în el straturi alternative de căpșuni cu zahăr. Ultimul strat să fie de zahăr pentru a acoperi căpșunile. Adăugăm și zeama de la o lămâie. Aceasta are rolul de a intensifica culoarea siropului de căpșuni.
Acoperim borcanul cu capacul din dotare, fără a-l înfileta și îl lăsm la loc luminos, dar nu la soare, pentru 1-2 zile, sau până când se topește tot zahărul.
Citește și: Cum preparăm Sirop de căpșuni și Nectar de căpșuni
Periodic vom agita borcanul pentru a ajuta căpșunile să se amestece bine cu zahărul și să se macereze.
Când tot zahărul s-a transformat în sirop, adăugăm alcoolul. Acoperim din nou borcanul și îl lăsăm la loc răcoros pentru aproximativ 7-10 zile.
După acest interval scurgem lichidul printr-un tifon curat și îl depozităm în sticle pe care le închidem ermetic cu dopurile din dotare.
Citește și: Rețeta Lichior de mentă preparat în casă
Păstrăm căpșunata la loc răcoros și ne delectăm cu gustul ei aromat, la zile festive, sau în orice zi dorim, în special, înainte de cină.
Să vă fie de folos!
Budincă de orez cu lapte și spumă de căpșuni cu frișcă...