Desert pe bază de foie gras cu piure de mango și cremă de vanilie
Publicat: Vineri, 06 Octombrie 2017, 09:08 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:16Chiar dacă nu a impresionat juriul cu acest preparat, combinația a părut tare interesantă.
Ingrediente
- 600 g foie gras
- 500 g zahăr
- 500 ml coniac
- 2 păstăi de vanilie
- 3 mango
- 100 g amidon
- 400 ml smântână pentru frișcă
- 400 ml lapte
- 3 ouă
- Sare
- Piper
- 5 g miere polifloră
- flori comestibile pentru décor
- 1 portocală
Mod de preparare
Se încinge o tigaie la foc încet și se pun bucățile de foie gras, pe pat de zahăr.
Se lasă la caramelizat, întorcându-l de pe o parte pe cealaltă, se ung cu puțină miere și se flambează cu coniac.
Se curăță mango, se taie în cubulețe care se trec prin blender cu puțin zahăr, sare, puțin amidon și mierea.
Pentru crema de vanilie, se separă gălbenușurile de albușuri.
Albușurile se amestecă cu jumătate din cantitatea de lapte, jumătate din smântâna pentru frișcă și o păstaie de vanilie și 50 g amidon și se fierb până se îngroașă compoziția, apoi aceasta se trece printr-o sită.
Gălbenușurile cu 40 g zahăr și semințele de vanilie se amestecă bine, apoi se adaugă restul de lapte și smântână pentru frișcă, se omogenizează bine și se fierbe compoziția la bain marie, amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă.
Se amestecă cele trei creme în cupe și se așază bucățile de foie gras deasupra, plus florile comestibile.