Fursecuri cu aromă de lavandă și glazură de afine
Pentru că este vineri și weekendul bate la ușă, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o rețetă simplă de desert și anume: Rețeta "Fursecuri cu lavandă"
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 07 August 2020, 10:11 | Actualizat: Vineri, 07 August 2020, 13:45- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Fursecurile cu lavandă sunt fragede și plăcut aromate, merg perfect sevite alături de un ceai bun sau o cafea, dar și glazurate cu diverse sosuri de fructe, cum ar fi un sos de afine, că tot este sezonul lor.
Sunt perfecte pentru răsfățul din weekend, sau de zi cu zi.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Fursecuri cu lavandă:
- Pentru aluat de fursecuri cu lavandă:
- 350 gr făină tip 000, sau 550
- 250 gr unt 82%, nesărat
- 100 gr zahăr pudră
- coajă de lămâie
- 1 praf de sare
- puțină lavandă
- Pentru glazură:
- sirop de afine
- lavandă
- 1 linguriță amidon
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de Fursecuri cu lavandă?
Pentru aluatul de fursecuri, cernem făina într-un vas, adăugăm sarea, zahărul, coaja de la o lămâie, puțină lavadă uscată, cât cuprindem între degete și untul rece, tăiat în cuburi și le amestecăm rapid, obținând un aluat fraged și nisios pe care îl modelăm într-un rulou.
Împachetăm ruloul de aluat pentru fursecuri cu lavandă într-o folie de prospețime și îl dăm la congelator pentru 30 de minute.
După acest interval, scoatem ruloul de aluat de la congelator, îl tăiem în rondele groase de 5 mm pe care le transferăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Coacem delicioasele fursecuri cu lavandă pentru 15 minute, în cuptorul încălzit în prealabil, la 180 de grade.
Între timp, pregătim un topping de afine cu care vom glazura fursecurile cu lavandă.
Punem siropul concentrat de afine la fiert până se reduce consistent, apoi adăugăm puțin amidon și lavandă, în cantitate mică. Întindem toppingul de afine, ușor temperat, peste fursecuri și presărăm floru de lavandă pe deasupra.
Pe aceeași temăSun delicioase și foarte aromate, merită să- răsfățăm pe cei dragi cu ele.