Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Pentru desertul de weekend, Vlăduț, bucătarul de la neatza cu Răzvan și Dani ne propune o rețetă simplă și delicioasă de fursecuri cu fistic și dulceață

Dacă este sfârșit de săptămână, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, pregătește o rețetă de desert.

fursecuri cu fistic și dulceață

Este o rețetă de fursecuri cu fistic și dulceața preferată, pe care a denumit-o în stilul propriu "Pupici de weekend".

Iată ce ne trebuie pentru Rețeta Pupici de weekend:


  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 125 gr untură de porc, rece
  • 100 gr zahăr pudră
  • 400 gr făină
  • 125 gr fistic
  • 2 gălbenușuri
  • 1 praf de sare
  • dulceață, de preferință de culoare roșie
  • zmeură proaspătă

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Pupici de weekend.

Mai întâi măcinăm fisticul foarte fin.

Cu ajutorul unui mixer spumăm untul cu zahărul până căpătă cremozitate. Adăugăm și un praf de ase, apoi încorporăm untura rece și unul câte unul, gălbenușurile.

Când compoziția devine omogenă, încorporăm făina și fisticul măcinat. Frământăm un aluat ferm, ușor nisipos pe care îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Tot din bucătăria lui Vlăduț, mai puteți opta și pentru:

Apoi modelăm aluatul în suluri/rulouri pe care le tăiem cu ajutorul unui cuțit ascuțit în rondele. Modelăm rondelele în mici sfere pe care le aplatizăm ușor și le facem câte o adâncitură la mijloc cu degetelor.

Așezăm fursecurile în tavă pe hârtie de copt și le coacem pentru 15 minute la 180 de grade. Le lăsăm să se răcească, apoi le umplem cu dulceața preferată și le decorăm cu zmeură proaspătă.

Un desert simplu și ușor de preparat, pentru a satisface pofta de dulce.

Video