Gulii umplute cu carne și sos de mărar
Publicat: Miercuri, 04 Octombrie 2017, 11:58 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:17- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Toamna, cu darurile ei minunate, ne oferă o largă inspirație în a prepara multitudinea de legume, specifice acestui anotimp, cum ar fi și aceste „Gulii umplute cu carne și sos de mărar”.
Ingrediente
- 4 gulii
- 400 g carne tocată, amestec (porc și vită)
- sare
- piper
- 2 legături de mărar
- 400 ml lapte
- 250 g smântână
- 200 g iaurt
- 150-200 g făină
- 100 g orez
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură usturoi verde
Mod de preparare
Se curăță guliile și se scobesc în mijloc.
Se presară puțină sare în ele și se dau într-un clocot sau două, în apă cu puțină sare, apoi se scurg.
Carnea tocată se amesteca cu orezul, puțină sare, piper, ceapa tocată și mărar tocat.
Se vor umple guliile cu acest amestec și se dau la cuptor într-o tavă cu apă, pentru 30 de minute, sau până se prepară toate ingredientele.
Într-un vas, pe foc, se face sosul de mărar.
Se amestecă laptele cu smântâna, iaurtul, făina, sare și piper, la care se adaugă mărarul tocat și usturoiul tocat.
Se lasă sa fiarbă și se amestecă până se îngroașă ca un sos.
Guliile umplute se servesc cu acest sos.