Încearcă şi tu! Delicios, sănătos şi rapid: Cum să faci îngheţată pe băţ acasă
Ai poftă de ceva dulce şi, în acelaşi timp, vrei să te răcoreşti? Atunci o îngheţată făcută în casă e soluţia ideală. În plus, e mult mai sănătoasă faţă de cea din comerţ şi se prepară foarte rapid.
Publicat: Vineri, 08 Iulie 2016, 11:03 | Actualizat: Duminica, 04 Aprilie 2021, 20:39Ai poftă de ceva dulce şi, în acelaşi timp, vrei să te răcoreşti? Atunci o îngheţată făcută în casă e soluţia ideală. În plus, e mult mai sănătoasă faţă de cea din comerţ şi se prepară foarte rapid.
Iată o reţetă simplă şi foarte gustoasă!
Ingrediente:
3 iaurturi de vanilie
300 g căpşuni
2 lămâi
3 linguri zahăr
1 cană de apă
8 pahare de plastic şi 8 beţe
Mod de preparare:
Se pun în fiecare pahar două-trei linguri cu iaurt şi câte un băţ, apoi se pun la congelator pentru o oră.
Căpşunile se curăţă şi se spală, apoi se pun în blender împreună cu zahărul, apa şi zeama stoarsă de la lămâi. Compoziţia se mixează bine, apoi se toarnă în pahare peste iaurtul îngheţat. Amestecul se mai pune la frigider pentru cinci ore sau până a doua zi. Delicios!
Sursa: bucataras.ro