Cea mai bună și aromată rețetă de lichior! Lichior de zmeură sau Zmeurată
Nimic mai delicios la ceas de seară, într-o zi toridă de vară decât un pahar dintr-un lichior de zmeură sau zmeurată. Cea mai bună și aromată rețetă de lichior, pe placul femeilor!
Publicat: Vineri, 19 Iulie 2019, 12:29 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:13Nimic mai delicios la ceas de seară, într-o zi toridă de vară, decât un pahar dintr-un lichior de zmeură sau zmeurată. Cea mai bună și aromată rețetă de lichior, pe placul femeilor!
Rețeta Lichior de zmeură sau Zmeurată - Ingrediente
- 3 kg zmeură bine coaptă
- 1500 ml alcool dublu rafinat
- 1500 g zahăr
Lichior de zmeură sau Zmeurată - Preparare
Se clătesc în apă rece fructele, după ce s-au curățat de frunzulițe și codițe și se lasă la scurs.
Ca la orice Rețetă de lichior, se pune zmeura într-un borcan de sticlă în straturi alternative cu zahărul. Se înfiletează capacul borcanului și se agită bine să se amestece zmeura cu zahărul.
Se lasă borcanul la loc luminos timp de o săptămână, apoi se adaugă alcoolul.
Se amestecă alcoolul cu siropul format și zmeura, agitând ușor borcanul și se lasă la loc răcoros 2-3 luni. Apoi se îmbuteliază lichiorul de zmeură în sticle, după ce a fost bine strecurat.
Citiți și rețeta Gem de zmeură cu și fără semințe!