Millefeuille cu brânză sărată. Rețetă de cremșnit aperitiv
Iată că nu numai cu un millefeuille dulce ne putem delecta ci și cu un millefeuille cu brânză sărată, după cum ne propune Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 30 Iulie 2020, 12:43 | Actualizat: Vineri, 13 Ianuarie 2023, 08:55Este un altfel de cremșnit, un cremșnit sărat, care se prepară rapid și cu puține ingrediente și va arăta bine chiar și pe un platou cu aperitive festive.
Millefeuille cu brânză sărată. Rețetă de cremșnit aperitiv - Ingrediente:
- 600 gr cremă de brânză
- 250 gr mascarpone
- 400 gr aluat foietaj
- roșii cherry
- 1-2 ouă
- chimen
- busuioc
Millefeuille cu brânză sărată. Rețetă de cremșnit aperitiv - Preparare
Începem cu umplutura de brânză. Amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu chimen, busuioc, sare și piper și dăm amestecul la rece pentru 30 de minute.
Aluatul foietaj îl întindem în tavă și îl înțepăm cu ajutorul unei furculițe din loc în loc, îl tăiem în fâșii pe care le ungem cu ou și le presărăm cu chimen. Dăm tava cu fâșiile de aluat foietaj la cuptor pentru 10-15 minute la 200 de grade, sau până se rumenesc bine și devin crocante și exfoliate.
Pe aceeași temăDupă răcire, asamblăm frumos fâșiile de foietaj în straturi cu cremă de brânză între ele.
Servim deliciosul Millefeuille cu brânză sărată alături de roșii cherry, dar merge tare bine și cu un pahar de iaurt.
O rețetă simplă și ușoară, perfectă pentru o gustare de vară.
Pentru a nu pierde detaliile despre rețetă, dar și sfaturile lui Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: