Mini cheesecake cu căpșuni și pudră de matcha
Din categoria deserturilor rapide și fără coacere, o rețetă de mini cheesecake cu căpșuni și pudra de matcha.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 07 Octombrie 2020, 08:34 | Actualizat: Miercuri, 07 Iulie 2021, 12:52Anastasia, o fetiță în vârstă de doar patru ani, foarte pasionată de bucătărie, a venit împreună cu mama sa în ediția 14 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite” pentru a-i impresiona pe cei trei chefi cu o rețetă de cheesecake gustoasă și aspectuoasă.
Nu numai că a surprins cu al ei desert delicios și frumos asamblat, dar a făcut un adevărat spectacol cu firea ei zglobie și dezinvoltă, dar și curajoasă și plină de umor.
Ingrediente pentru Rețeta Mini cheesecake cu căpșuni și pudră de matcha:
-
Pentru baza mini cheesecake-ului:
- 200 gr biscuiti oreo
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
-
Pentru cremă și decor:
- 300 gr cremă de brânză philadelphia
- 200 ml frișcă lichidă
- 150 gr zahăr pudră
- 1 linguriță esență de vanilie
- 4 foi de gelatină
- 100 ml apă pentru a dizolva gelatina
- 1- 2 linguri pudră de matcha
- 400 gr căpșuni proaspete
Cum se procedează pentru a prepara rețeta de mini cheesecake cu căpșuni și pudră de matcha?
Pregătim baza desertului.
Punem untul la topit, iar biscuiții oreo îi sfărâmăm cu ajutorul blenderului electric. Adăugăm untul topit peste biscuiții sfărâmați și amestecăm cele două ingrediente până obținem un aluat omogen, dar nisipos.
Cu ajutorul unor forme cilindrice, așezăm stratul de biscuiți oreo la baza platourilor, sau farfuriilor de servire. Dăm farfuriile la rece până pregătim restul ingredientelor.
Preparare crema de bânză.
Mixăm frișca lichidă, adăugând și zahărul, până începe să capete volum.
Hidratăm foile de gelatină în apă, le scurgem bine și le adăugăm la frișca bătută. Adăugăm și crema de brânză și vanilia și omogenizăm compoziția.
Feliem căpșunile în jumătăți.
Asamblăm minicheesecake-urile.
Scoatem farfuriile cu straturile de biscuiți de la rece și așezăm în interiorul formelor cilindrice, pe margine, de jur împrejur, jumătățile de căpșuni, cu partea tăiată lipită de formele metalice.
Întindem crema de brânză în interiorul formelor, o nivelăm frumos și dăm din nou farfuriile cu mini cheesecake la rece până când crema de brânză devine foarte fermă.
În timpul servirii, îndepărtăm cu grijă formele cilindrice și presărăm pudră matcha deasupra.
Decorăm cu căpșuni și gata-i desertul simplu și delicios: Mini cheesecake cu căpșuni și pudră de matcha.
Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!