Mușchi de porc în crustă de cafea
Publicat: Marti, 26 Septembrie 2017, 18:40 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:21Ingrediente
- 2 kg mușchi file de porc
- 300 cafea portoricană
- 100 ienupăr
- 100 g zahăr
- 300 g ardei roșu
- 1 kg ardei galben
- 1 kg de mămăligă
- 500 g unt
- 100 g ulei de măsline extravirgin
- 100 g sare
- 50 g piper
- 50 g pătrunjei
- 1 cutie flori comestibile
Mod de preparare
Se curăță mușchiul de tendoane și se masează cu sare și piper.
Se trece prin amestecul de cafea, ienupăr și zahăr.
Se frământă în amestecul respectiv, după care se dă la cuptor pentru 18 – 20 de minute.
Într -o tavă, se pun ardeii și se acoperă cu folie de aluminiu, apoi se dau la cuător pentru 25 de minute.
Când sunt gata se curăță de coajă și se transformă în sosuri cu ajutorul blenderului.
Între timp se prepară mămăliga, iar când este gata se răstoarnă pe o hârtie pergament si se dă la cuptor pentru a se usca și a obține un cips de mămăligă crocantă.
Când mușchiul este gătit se porționează și se așază pe farfurie, nu înainte de a pune sosurile obținute din ardei și pătrunjelul tras la tigaie.
Se adaugă și chipsurile de mămăligă și se decoprează cu flori comestibile.