Antena

Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare

Atunci când pasiunea pentru gătit este mare, poți face dintr-o banală bucată de carne, un adevărat spectacol în farfurie, așa cum a procedat un concurent de la ”Chefi la cuțite” cu a sa rețetă: Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 23 Septembrie 2020, 08:19 | Actualizat: Miercuri, 23 Septembrie 2020, 09:05
Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare

Atunci când pasiunea pentru gătit este mare, poți face dintr-o banală bucată de carne, un adevărat spectacol în farfurie, așa cum a procedat un concurent de la ”Chefi la cuțite” cu a sa rețetă: Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare.

Florin Bișoc, concurent în ediția 8 din sezonul 8 „Chefi la cuțite”, a făcut spectacol în bucătărie, dar mai ales în farfurie, sperând să-i impresioneze pe cei trei chefi.

Ingrediente pentru rețeta Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare:



Rețeta Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare - Preparare

Pregătire Muschiuleț de porc în crustă de ierburi

Muschiulețul de porc se fasonează, dupa care se ia jumătate din cantitatea sa si se blendează, adăugând și smântână lichidă, sarea și piperul până la obținerea texturii dorite.

Compoziția obținută, se intinde pe o folie de prospețime. Se fac din ea mici rulouri care se presară cu cărbune negru. Se păstrează o foaie simplă din compoziție peste care se vor așeza rulourile cu cărbune, apoi se vor rula în foaia simplă. Ruloul de carne se împachetează bine în folie de prospețime și se fierbe la bain marie la o temperatură de 72° timp de 35 minute ( normal se ține la 62° timp de 3 ore ). Cantitatea de carne rămasă, se toacă la cuțit, adăugând un gălbenușuri, sare și piper. Se formează bulete( mici sfere, sau biluțe) care se vor trece prin pesmet panko. Buletele se introduc la cuptor la o temperatură de 180° timp de 7 minute.

Pe aceeași temă

Între timp, pregătim crema de păstârnac

Recomandari A1

Păstârnacul se spală foarte bine, apoi se curăță cu ajutorul unui econom ( piler ) și se pune la fiert în apă cât să fie bine acoperit. După fierbere se blendează, se adaugă sare, smântână lichidă, unt și puțin ghimbir. Astfel obținem crema de păstârnac dorită.

Cojile rămase se introduc în cuptor, la o temperatură de 180° timp de 10 minute pentru obtinerea unui crumble.

Dintr-un păstârnac rămas, facem felii subțri cu ajutorul unui feliator, pentru a obține chipsuri. Acestea se prăjesc într-o baie de ulei bine încins.

Pregătim jeleu de merișoare

Merișoarele deshidratate marca Alesto de la Lidl, se vor pune la fiert împreună cu vinul. După ce vor fierbe se vor pasa cu termomixul. Compoziția se va trece printr-o sită fină, se adaugă mierea de albine, după gust. Sosul obținut se pune pe foc si se adaugă agar-agar și se lasă la răcit.

Pentru crusta de ierburi se toacă mărunt busuiocul verde cu pătrunjelul, se mărunțesc cojile de păstârnac, și se amestecă. Ruloul din mușchiuleț de porc se trece prin această crustă de ierburi, se feliază grosier și se servește alături de crema de păstârnac, buletele de carne și deliciosul jeleu de merișoare.

Foarte interesantă rețeta Mușchiuleț de porc în crustă de ierburi cu cremă de păstârnac și jeleu de merișoare, merită s-o încercăm și noi!

Whatsapp LinkedIn
muschiulet de porc in crusta de ierburi crema de pastarnac jeleu de merisoare chefi la cutite concurent
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Thriller-ul captivant Scarlet Hill se vede acum în AntenaPLAY. Descoperă episodul 1. Ceea ce părea a fi un accident devine, dintr-o dată, sursa unor serii de secrete și conspirații înfiorătoare.
Stirile zilei Cel puţin 1.8 milioane de români vor fi afectaţi de ordonanţa de urgenţă pentru austeritate. Oamenii se tem că turismul va fi în pierdere
Videoclipul zilei
Video recomandate
Video
Citește și
Filme de Crăciun pe care să le urmărești cu familia în 2024. Producții pe care nu trebuie să le ratezi Catine.ro
Apariția extrem de elegantă a actriței Eiza González la Red Sea Film Festival. Ținuta cu care a întors toate... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Șoferiță româncă de TIR filmată când merge în marșarier, virală pe TikTok:„Să nu mai ziceți că, vezi... Libertatea.ro
S-a semnat contractul de finanțare pentru cel mai spectaculos domeniu turistic care se construiește în Banat.... Ziare.com
Ion Ţiriac a dezvăluit care a fost marea lui obsesie: „Eram disperat după ea!”. Vis spulberat în doar... AntenaSport
Loredana Groza, extrem de mândră de fiica ei. Elena Boncea a defilat pe podium la o prezentare de modă. FOTO Elle
Claudia Puican a apelat la fertilizare în vitro pentru a rămâne însărcinată. Artista și Armin Nicoară vor... Spynews.ro
Oana Roman, de urgență la spital! Imaginea cu care și-a îngrijorat fanii BZI
Gabriela Lucuțar a vorbit deschis despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! „Dacă nu se întâmplă așa, va... BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piftie de curcan. Rețeta unui preparat tradițional pentru sărbători HelloTaste.ro
Mădălina Ghenea a fost hărţuită ani în şir de o altă femeie, tot româncă. „Am fost ameninţată şi... Antena3.ro
O specie considerată dispărută a reapărut în apele Patagoniei. Nu a mai fost văzută acolo de 100 de ani useit
Horoscopul zilei de 23 decembrie 2024. Peștii au parte de momente de liniște. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
5 zodii care au înțelepciune de vrăjitoare Jurnalul
Destinația unei călătorii solo poate fi cea mai bună versiune a ta Kudika
Rețeta originală de salată de boeuf. Se pune sau nu mazăre? Playtech
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului Redactia.ro
Cât costă trei zile de vacanţă la mare, în regim all inclusive, de Crăciun. Turiştii sunt aşteptaţi cu mese... Observator
De ce poftele alimentare cresc mult de sărbători. Ce se întâmplă în această perioadă MediCOOL
Rulouri din carne de porc cu ciuperci, în sos de vin alb HelloTaste
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux ProSport
Orașul din România în care va ninge 6 zile la rând, începând de mâine, potrivit meteorologilor EASEWEATHER Gandul
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat... CanCan
Cum să petreci timp de calitate cu familia în vacanța de iarnă DeParinti
Justin și Hailey Bieber au fost fotografiați în aeroportul din Los Angeles. Cei doi îndrăgostiți s-au întors... ZUTV
Modelul AI care te poate proteja de recunoașterea facială, potrivit experților. Cum funcționează Chameleon UseIT
Brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată. Rețetă simplă Hello Taste